Ziarul Unirea

UPDATE: Primăria Alba Iulia propune alocarea a 55.000 de euro, în 2013, pentru continuarea proiectului ”Respiră aerul istoriei”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Direcția de Programe din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia propune adoptarea unui proiect de hotărâre privind asigurarea sustenabilității proiectului ”Respiră aerul istoriei” pentru anul 2013. Este vorba despre alocarea, din bugetul municipiului, a sumei de 250.000 de lei (aproximativ 55.000 de euro), necesară resurselor umane și dezvoltării de noi măsuri de promovare a Cetății Alba Carolina.

Având în vedere H.C.L. 410/2011 privind asigurarea sustenabilității proiectului ”Respiră aerul istoriei”, Contractul de finanțare nr. 1080/18.11.2010 și Cererea de finanțare care reprezintă anexa la contractul de finanțare, Municipiul Alba Iulia s-a angajat să asigure, pentru o perioadă de 3 ani, sustenabilitatea proiectului după finalizarea investiției inițiale, respectiv după data de 18 ianuarie 2012, prin alocarea din bugetul propriu a sumelor necesare continuării activităților proiectului. Având în vedere secțiunea 2.6. Indicatori de proiect din Cererea de finanțare, Municipiul Alba Iulia se angajează să mențină departamentul administrativ format din 2 coordonatori relații publice și promovare, cărora li se vor încheia acte adiționale la contractele individuale de muncă pentru modificarea duratei contractului. Aceștia se vor ocupa de gestionarea activităților curente de administrare a paginii web, de participare la târgurile de turism și de dezvoltarea de noi măsuri de promovare a cetății din Alba Iulia”, se arată în raportul de specialitate întocmit de șeful Direcției Programe, Crina Iacob.

ELIT

UPDATE: Deși din raportul de specialitate nu rezultă clar cum vor fi folosiți cei 250.000 de lei solicitați, administrația locală a venit cu precizări suplimentare privind cheltuirea respectivei sume: pe lângă salariile celor 2 coordonatori, vor fi plătite taxele de participare la târguri de turism, reeditarea materialelor de promovare a proiectului, modificarea paginii web și cursuri de specializare și formare profesională în activitatea de turism.

Proiectul de hotărâre va fi supus spre dezbatere și adoptare Consiliului Local ce se va întruni marți, 18 decembrie, în ședință ordinară.

*Cheltuieli salariale de 1.700 de lei pe lună (aproximativ 370 de euro), pentru persoana ce asigură continuitatea proiectului ”EU NU abandonez școala”

În aceeași ședință, consilierii locali vor dezbate propunerea privind asigurarea sustenabilității proiectului ”EU NU abandonez școala” pentru anul 2013. Direcția Programe solicită  alocarea din bugetul municipiul Alba Iulia a sumei de 20.000 de lei (1.700 de lei pe lună) reprezentând cheltuieli salariale pentru 1 persoană din Unitatea de Implementare Locală a Proiectului și a sumei de 4.200 de lei reprezentând cheltuielile pentru consumabile și utilități necesare funcționării Centrului pentru Prevenire și Combatere a Abandonului Școlar.

Proiectul a fost implementat pentru o perioadă de 24 de luni, în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, având ca obiectiv general prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii prin adoptarea unei strategii locale în domeniul prevenirii și combaterii abandonului școlar la nivel local, în vederea menținerii și reintegrării persoanelor din categoriile vulnerabile, într-un mediu educațional și inclusiv.

Potrivit raportului de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre propus de reprezentantul Direcției Programe, au fost asistate 15 persoane care au părăsit timpuriu școala și 60 de elevi cu risc de părăsire timpurie a școlii, au fost formate un număr de 15 persoane pentru măsuri de educație remedială tip școală după școală și pentru măsuri de tip a doua șansă, fiind consiliați și un număr de peste 100 de părinți/tutori și a fost înființat Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Abandonului Școlar.

Suma solicitată pentru anul 2013 este necesară asigurării sustenabilității pehnice a proiectului, respectiv mentenanța post-implementare a Centrului mai sus amintit.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

dolfi 15 decembrie 2012 at 12:25

De ce nu se dau nume?

dolfi 15 decembrie 2012 at 13:00

fain, v-ati apucat sa cenzurati!

Administrator 15 decembrie 2012 at 13:02

atata timp cat scrii ineptii. Tatal persoanei respective nu lucreaza si nici nu a lucrat in primaria Alba Iulia. Oricum, cred ca o sa aflam cine sunt cele 2 persoane, asa ca nu e nevoie sa mai faceti speculatii.

Sic 15 decembrie 2012 at 14:13

In Romania se fura la greu din banii alocati pe diferite proiecte,sunt cunoscute multe cazuri unde cei
coordonau proiectele aveau salarii de 5000 de euro
pe luna deci bani erau furati, proiecte realizate=IOC
Halal tara

Cetateanul 15 decembrie 2012 at 18:52

55.000 pentru salariile a 2 persoane, intretinerea unui site cu 15 poze si hartii? Chiar nu mai inteleg in ce lume traim.

Stareta 16 decembrie 2012 at 9:54

Traim in tara tuturor posibilitatilor.Pentru unii Romania este raiul , pentru marea majoritate iadul.

Comentariile sunt oprite