UPDATE| Percheziții coordonate de DNA Alba în Hunedoara, Maramureș și București – este vizat și sediul unei instituții publice
Direcția Naționala Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.
În cursul zilei de vineri, 17 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.
UPDATE: Conform unor surse, descinderile au loc la Administraţia Finanţelor Publice Deva şi la câteva firme din judeţele Hunedoara, Maramureş și municipiul București, între care şi Termogaz.
Potrivit ziarului Avantul Liber, au fost percheziţionate și birourile Complexului Energetic Hunedoara, de la sediul din Petroşani: ”Activitatea complexului a fost blocată parţial, iar potrivit unor surse, aproape în fiecare birou ce aparţine angajaţilor cu funcţii de conducere se află câte un jandarm”, scriu jurnaliștii locali.
Procurorii suspectează că au fost încheiate contracte nerentabile privind lucrări de retehnologizare și importuri de cărbune.
”Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează DNA Alba. (Z.U.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]