UPDATE| Percheziții coordonate de DNA Alba în Hunedoara, Maramureș și București – este vizat și sediul unei instituții publice

Direcția Naționala Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.

În cursul zilei de vineri, 17 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

ELIT

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

UPDATE: Conform unor surse, descinderile au loc la Administraţia Finanţelor Publice Deva şi la câteva firme din judeţele Hunedoara, Maramureş și municipiul București, între care şi Termogaz.

Potrivit ziarului Avantul Liber, au fost percheziţionate și birourile Complexului Energetic Hunedoara, de la sediul din Petroşani: ”Activitatea complexului a fost blocată parţial, iar potrivit unor surse, aproape în fiecare birou ce aparţine angajaţilor cu funcţii de conducere se află câte un jandarm”, scriu jurnaliștii locali.

Procurorii suspectează că au fost încheiate contracte nerentabile privind lucrări de retehnologizare și importuri de cărbune.

”Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează DNA Alba. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

robocop 17 iulie 2015 at 9:38

pariez ca institutia publica nu este din alba iulia:)

Așa zis-a Burebista 17 iulie 2015 at 10:35

Dacă pentru atât s-au deranjat, ce se întâmplă când iau la verificat activitatea primarului nostru pe care PSD Alba nu-l poate bate nici la fund? Vor chema întăriri de la București? Vor solicita angajarea a încă 50 de procurori? Au de cercetat cu duiumul! Atâția ani în care a făcut ce a vrut și a dat banii unde a vrut!

ullyse 17 iulie 2015 at 14:41

Cei din Alba f buna treaba fac in alte judete asa ca a sosit vremea ca si din alte judete sa pofteasca D N A la PRIMARIA ALBA , AIUD ca paharul deja este prea plin de furtisagurile facute de DUMITREL HAVA JOSAN
Ore cand incepe dansul si la noi in Alba iulia?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...