Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO/ VIDEO: Percheziții pentru corupție în Alba Iulia – Agenția de Protecție a Mediului Alba în vizorul DNA

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dna-dehelean17Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba – Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2013-2014, a unor infracțiuni de corupţie şi conexe.

În cursul zilei de 1 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate două percheziții în locații situate în municipiul Alba-Iulia, dintre care una este sediul unei instituții publice iar alta este domiciliul unei persoane”, precizează reprezentanții DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, menționează DNA.

apm alba001UPDATE1: Din primele informații privind ancheta rezultă că procurorii DNA se află la sediul Agenției de Protecție a Mediului Alba. Se verifică dosare, în biroul directorului instituției, Mihaela Mih-Dehelean. În birou a fost chemată și șefa Serviciului avize, acorduri, autorizații, Doina Bărbat.

UPDATE 2: În jurul orei 13.30 procurorii au plecat de la sediul APM. Aceștia au ridicat mai multe dosare. La sediul DNA Alba s-a prezentat Mihaela Mih-Dehelean însoțită de avocatul Ioan Rus. Cel mai probabil aceasta a fost invitată pentru audieri. Ea a declarat jurnaliștilor că a pus la dispoziția DNA toate documentele care i-au fost cerute.

UPDATE 3: Directorul APM Alba, Mihaela Mih Dehelean a ieșit de la audieri la ora 18.30. Ea a declarat că ancheta vizează modalitatea prin care au fost eliberate unele avize de mediu către CupruMin Abrud. La audieri vor mai fi chemați specialiști din instituție, între care Doina Bărbat, șefa Serviciului avize, acorduri, autorizații.

Se fac niște verificări în legătură cu autorizația de la CupruMin, am semnat-o acum o săptămână, și consider că s-a făcut în conformitate cu legea și asta e tot”, a declarat Mihaela Mih-Dehelean (VIDEO mai jos) care nu a dorit să precizeze în ce calitate (n.r. de martor sau de învinuit) a fost audiată la DNA.

Întrebată dacă ea consideră că e ceva politic la mijloc, directorul APM Alba a declarat: „Nu pot să fac o asemenea declaraţie, un asemenea comentariu, că ar fi ceva politic la mijloc. Dar oricum, mă gândesc că la începutul campaniei electorale să fii chemat la DNA nu este un lucru în regulă. Dar, mă rog, legea îşi spune cuvântul„.

Potrivit avocatului Ioan Rus, tot astăzi ar fi fost audiaţi şi câţiva martori.

Reamintim că Mihaela Mih Dehelan este membru al PSD Alba. A fost numită, prin ordin de ministru, la conducerea APM Alba, ca interimar, la începutul lunii august 2012, iar în ianuarie 2013 a promovat concursul pentru postul de director executiv. Ea este de profesie jurist şi anterior numirii la APM a lucrat în cadrul Direcţiei Publice pentru Evidenţa Populaţiei Alba.

Facem precizarea că efectuarea de cercetări de către instituțiile statului, în speță DNA, etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

FOTO/ VIDEO: Alexandra MATEȘ

[nggallery id=2386]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea