Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE FOTO, VIDEO| Incendiu VIOLENT la o cabană turistică în Luncile Prigoanei. Construcția, mistuită COMPLET de flăcări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un incendiu VIOLENT a izbucnit vineri noaptea spre sâmbătă, la o cabană turistică în Luncile Prigoanei. Au intervenit în forță pompierii, cu patru autospeciale.

Garda de Intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Șugag, intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o cabană turistică în Luncile Prigoanei.

Din informațiile apelantului, incendiul se manifestă generalizat la întreaga cabană. Nu s-au înregistrat victime. Aproximativ 10 persoane s-au autoevacuat.

YouTube video

Se intervine cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de stingere cu apă și spumă – SVSU Sugag, 2 Ofițeri din Grupa Operativă a ISU Alba.

În jurul orei 01.11, incendiul se manifestă violent la întreaga construcție, existând posibilitatea propagării acestuia la construcții învecinate.

Fortele de intervenție au fost suplimentate cu încă o Autospecială de Stingere cu Apă și Spumaă din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia.

UPDATE: Incendiul s-a extins la acoperisul altor 2 construcții învecinate pe aproximativ 40 mp la fiecare dintre ele. A fost afectată astereala de sub învelitoarea din tablă.

Cabana cuprinsă inițial de incendiu a ars în totalitate pe o suprafață desfășurată de aproximativ 150 mp.
Incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare.

Echipajele de pompieri lucrează în continuare pentru lichidarea și înlăturarea efectelor negative.

Acțiunile de intervenție au fost îngreunate de drumul dificil de acces și de distanța mare până la locul incendiului.

UPDATE 2: În urma incendiului, o construcție P+1+M a ars în întregime pe o suprafață construită de 130mp, desfășurată 300mp (mobilier, electrocasnice, finisaje, etc.).

Totodată au fost afectate de incendiu alte două imobile care au suferit pagube la nivelul acoperișului pe aproximativ 50mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului este supraîncălzirea tubulaturii de ventilare aer cald (șemineu).

Intervenția a fost una dificilă din cauza observării târzie a incendiului, a drumului greu accesibil și a distanței mari până la locul afectat.

Cu toate acestea, datorită intervenției pompierilor, incendiul a fost localizat în limitele găsite, fiind salvate mai multe construcții învecinate.

”Dorim să mulțumim pompierilor voluntari din cadrul SVSU Șugag care au asigurat prima intervenție”, a transmis ISU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea