Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO/ ȘTIREA TA: Un tânăr suspectat că a consumat etnobotanice a fost preluat de ambulanță, după ce i s-a făcut rău pe stradă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unul dintre cititorii publicației ziarulunirea.ro a surprins, duminică seara, un incident mai puțin obișnuit, produs în zona din spatele clădirii poştei de pe bulevardul Transilvaniei din Cetate , unde unui tânăr i s-a făcut rău, pe stradă, și a fost preluat de ambulanță.

incident etnobotaniceExistă suspiciuni că starea acestuia este cauzată de consumul de etnobotanice.

În urma apelului la 112 prin care a fost semnalat cazul, la fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Poliția Municipiului Alba Iulia iar cazul a fost preluat de Serviciul de Investigații Criminale, din subordinea IPJ Alba, care a demarat o anchetă.

UPDATE: Din primele investigații medicale rezultă faptul că tânărul prezenta simptomele specifice consumului în exces de substanțe interzise, însă un diagnostic final va fi pus doar după efectuarea tuturor analizelor specifice.

Reamintim că în ultima perioadă s-au produs mai multe incidente similare, când tineri (în majoritate elevi), au ajuns la spital după consum de etnobotanice. La începutul lunii aprilie, patru liceeni (trei fete și un băiat) au fost duși la spital, dintr-un local din Alba Iulia, cu ambulanțele SMURD în stare de semi-conștiență, după ce au consumat astfel de substanțe, după ce angajaţii barului au sesizat că aceștia erau în pragul leșinului și au sunat la 112, să ceară ajutor.

În Vinerea Mare și în Duminica Paștelui, alți doi tineri din Cugir au ajuns la spital după posibile intoxicații. Ei nu au recunoscut că ar fi consumat etnobotanice.

În data de 20 aprilie, alți doi tineri au manifestat aceleași simptome. Unul dintre ei, elev la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”, a ajuns la Urgențe direct de la școală, iar celălalt, în vârstă de 19 ani, a fost transportat la Psihiatrie.

În data de 27 aprilie s-a înregistrat un nou caz – un tânăr în vârstă de 17 ani, elev la un liceu din municipiu, a ajuns la Spitalul Județean Alba, din aceleași cauze.

ATENȚIE! Medicii avertizează că etnobotanicele sunt foarte periculoase și pot avea efecte grave asupra sănătății deoarece pot crea, în special, probleme renale și hepatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea