UPDATE. Cazul toxiinfecției alimentare de la „carmangeria VIP-urilor” din Alba: Potrivit DSVSA Alba, nu au fost detectați germeni patogeni din genul Salmonella

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
UPDATE. Cazul toxiinfecției alimentare de la „carmangeria VIP-urilor” din Alba: Potrivit DSVSA Alba, nu au fost detectați germeni patogeni din genul Salmonella

La începutul acestei săptămâni, în data de luni, 10 februarie, nu mai puțin de 16 persoane au reclamat faptul că s-au simțit rău și au ajuns la Spital, suferind de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat produse din de la respectiva carmangerie.

Toţi cei care au făcut sesizări au relatat că au consumat şnitele sau produse pane, existând o suspiciune de contaminare cu bacteria Salmonella.

ELIT
La laboratorul DSVSA Alba au fost analizate probe din materia primă, ouăle fiind folosite la prepararea mâncărurilor din cadrul braseriei. În urma controalelor de către Direcția de Sănătate Publică Alba și DSVSA la carmangeria, situată pe strada Moților, care are şi funcţiuni de fast food și este administrată de un cuplu format dintr-un italian și o româncă, unitatea a fost amendată cu un cuantum total de 3.800 de lei și s-a ales cu suspendarea activității.

 

Printre neregulile semnalate de Direcția de Sănătate Publice, se numără lipsa cursurilor de intruire privind noțiuni fundamentale de igienă, precum și neefectuarea operatiunilor de igienizare si dezinfecție a ouălor.

„Conform buletinelor de analize emise de către laboratorul sanitar și pentru siguranța alimentelor Alba nu au fost detectați germeni patogeni din genul Salmonella spp. de pe coaja și conținutul ouălor” au transmins reprezentanţii DSVSA Alba.

Dezinfectarea ouălor în restaurante sau în alte societăți din domeniul alimentar, trebuie, sau cel puțin ar trebui, să se realizeze utilizând cloramina.

Nerespectarea acestei reguli sanitare, poate duce la apariția salmonelei și implicit la contaminarea frigderului și a produselor din frigider.

Cloramina se poate achiziționa din orice farmacie, se dizolvă ușor în apă rece, iar ouăle nu trebuie lăsate mai mult de 1 minut în apa cu Cloramină ( este suficientă o pastilă la 1 – 2 l de apa ), după care, trebuie așezate pe un prosop din bumbac și lăsate să se usuce pentru 2 – 3 ore, în funcție de temperatura camerei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419