Unul dintre cei mai mari filozofi ai României Mihai Șora vine, sâmbătă și duminică, la Alba Iulia
Unul dintre cei mai mari filozofi ai României și nu oricare, ci unul din „garda veche”, însemnând generația Emil Cioran, Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Eugene Ionesco, vine în zilele de 25 și 26 noiembrie la Alba Iulia.
Mihai Șora, pentru că despre Domnia Sa este vorba, unul dintre cei mai importanți intelectuali ai României, onorează Cetatea Marii Uniri și va fi prezent în sala A9 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, deschis, ca întotdeauna, la dialoguri, la invitația „Cartierului Creativ Carolina”.
Mihai Șora este primul român care a publicat în Paris, la prestigioasa Editură Gallimard, fost Ministru al Educației imediat după Revoluția Română, creatorul clasicei serii BPT (Biblioteca pentru toți) și unul dintre puținii gânditori români care au dezvoltat un „sistem filozofic”.
Anul trecut, când împlinea 100 de ani, pe pagina sa de Facebook (Mihai ȘORA) scria: „Cu doi ani mai mare decât Ţara mea. La mulţi ani, Românie! Mi-e dor de copilăria noastră comună”. Anul acesta, Mihai Șora a împlinit, pe data de 7 noiembrie, fix 101 ani!
Vrem să ne bucurăm împreună cu el aici, la Alba Iulia, Cealaltă Capitală, în sensul cel mai adânc!
Evenimentul va avea loc între zilele de 25 și 26 noiembrie. Mai exact, sâmbătă după-amiaza, 25 noiembrie, începând cu orele 17:00, în Sala A9 a Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, va avea loc o proiecție de film legată de semnificațiile Centenarului, cu Mihai Șora drept protagonist, urmată de o discuție liberă.
Duminică, 26 noiembrie, va avea loc o întâlnire cu copiii, întrucât Mihai Șora iubește copiii și… desenatul. Prichindeii vor avea, astfel, ocazia de a desena „cot la cot” cu Mihai Șora, începând cu orele 14:00. Vă așteptăm cu mic, cu mare la framm’s.
Vă încurajăm să veniți cu oricare dintre operele lui Mihai Șora pentru a primi un autograf: „Sarea Pământului”, „Dialogul Interior”, „A fi, a face, a avea”, „eu&tu&el&ea sau dialogul generalizat”, „Firul ierbii”, „Câteva crochiuri și evocări”, „Mai avem un viitor? România la început de mileniu”, „Locuri comune”, „Clipa și timpul”.
Îi mulțumim, pe această cale, cu căldură, Doamnei Luiza Palanciuc-Șora, pentru toată atenția pe care ne-a acordat-o!
Acest eveniment este organizat de Cartierul Creativ Carolina, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
FOTO | Se deschid circulației încă 21 de kilometri din cea mai așteptată autostradă din România
FOTO | Se deschid circulației încă 21 de kilometri din cea mai așteptată autostradă din România Astăzi, 23 decembrie 2024, va fi deschisă circulația rutieră pe cea mai așteptată autostradă din România, respectiv pe lotul 1 al Autostrăzii A 7 Ploieşti-Buzău. Porțiunea de 21 de kilometri face legătura între Dumbrava şi Mizil, judeţul Prahova. Astfel, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana