Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Unul dintre cei mai mari filozofi ai României Mihai Șora vine, sâmbătă și duminică, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre cei mai mari filozofi ai României și nu oricare, ci unul din „garda veche”, însemnând generația Emil Cioran, Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Eugene Ionesco, vine în zilele de 25 și 26 noiembrie la Alba Iulia.

Mihai Șora, pentru că despre Domnia Sa este vorba, unul dintre cei mai importanți intelectuali ai României, onorează Cetatea Marii Uniri și va fi prezent în sala A9 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, deschis, ca întotdeauna, la dialoguri, la invitația „Cartierului Creativ Carolina”.

Mihai Șora este primul român care a publicat în Paris, la prestigioasa Editură Gallimard, fost Ministru al Educației imediat după Revoluția Română, creatorul clasicei serii BPT (Biblioteca pentru toți) și unul dintre puținii gânditori români care au dezvoltat un „sistem filozofic”.

Anul trecut, când împlinea 100 de ani, pe pagina sa de Facebook (Mihai ȘORA) scria: „Cu doi ani mai mare decât Ţara mea. La mulţi ani, Românie! Mi-e dor de copilăria noastră comună”. Anul acesta, Mihai Șora a împlinit, pe data de 7 noiembrie, fix 101 ani!

Vrem să ne bucurăm împreună cu el aici, la Alba Iulia, Cealaltă Capitală, în sensul cel mai adânc!

Evenimentul va avea loc între zilele de 25 și 26 noiembrie. Mai exact, sâmbătă după-amiaza, 25 noiembrie, începând cu orele 17:00, în Sala A9 a Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, va avea loc o proiecție de film legată de semnificațiile Centenarului, cu Mihai Șora drept protagonist, urmată de o discuție liberă.

Duminică, 26 noiembrie, va avea loc o întâlnire cu copiii, întrucât Mihai Șora iubește copiii și… desenatul. Prichindeii vor avea, astfel, ocazia de a desena „cot la cot” cu Mihai Șora, începând cu orele 14:00. Vă așteptăm cu mic, cu mare la framm’s.

Vă încurajăm să veniți cu oricare dintre operele lui Mihai Șora pentru a primi un autograf: „Sarea Pământului”, „Dialogul Interior”, „A fi, a face, a avea”, „eu&tu&el&ea sau dialogul generalizat”, „Firul ierbii”, „Câteva crochiuri și evocări”, „Mai avem un viitor? România la început de mileniu”, „Locuri comune”, „Clipa și timpul”.

Îi mulțumim, pe această cale, cu căldură, Doamnei Luiza Palanciuc-Șora, pentru toată atenția pe care ne-a acordat-o!

Acest eveniment este organizat de Cartierul Creativ Carolina, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea