Unul dintre cei mai bogați oligarhi și consul onorific al Republicii San Marino la Moscova, s-a întors împotriva lui Putin
Unul dintre cei mai bogați oligarhi și consul onorific al Republicii San Marino la Moscova, s-a întors împotriva lui Putin
Oligarhii ruși, ținte ale restricțiilor, au ajuns în doar câteva zile de la o viață de lx la averi înjumătățile și active înghețate. După anunțul Uniunii Europene privind cine sunt oligarhii vizați de sancțiuni, Washingtonul a venit, și el, cu o actualizare a propriei liste a miliardarilor ruși, arată DCNEWS.ro.
Viața oligarhilor ruși este dată peste cap în aceste zile marcate de războiul Rusia-Ucraina, aceștia văzând cum averile li se topesc sub sancțiunile occidentale. Mulți dintre ei, creați chiar de regimul lui Vladimir Putin, par tentați să întoarcă armele, însă nu pentru că ar fi mânați de vreun sentiment umanitar față de victimele conflictului sângeros declanșat în țara vecină, ci pentru că încep să resimtă o adevărată „durere financiară“ provocată de restricțiile occidentalilor.
Oameni-cheie pentru sistemul lui Putin asistă acum la „topirea“ propriilor averi, ca urmare a deciziei liderului de la Moscova de invadare a Ucrainei. Cei circa 20 de magnați reprezintă pilonii principali prin care Kremlinul a controlat domenii importante din economie.
Vladimir Lisin, oligarh rus, care de 20 de ani este ambasadorul Rusiei în San Marino s-a întors împotriva lui Putin
Vladimir Lisin le-a scris angajaților o scrisoare prin care se declară împotriva conflictului armat din Ucraina. „Pierderea de vieți omenești în Ucraina este o tragedie greu de justificat”, acesta exprimându-și „ sprijinul total pentru poporul Ucrainei” și prin care cerea „condamnarea explicită a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”
Vladimir Lisin, președintele și acționarul majoritar al Novolipetsk, una dintre cele mai mari patru companii siderurgice din Rusia, este considerat unul dintre experții de top din acest sector.
Potrivit Forbes, el a fost cel mai bogat om din Rusia în 2013 și al 48-lea cel mai bogat om din lume în anul următor.
În 2021, a ocupat locul 59 în lume, cu o avere netă estimată la 29,8 miliarde de dolari, potrivit sursei ilrestodelcarlino.it.
O putere în propria sa țară și, prin urmare, cuvintele sale nu pot avea decât o pondere specifică importantă. În scrisoarea pe care unul dintre angajații săi a făcut-o publică pe rețelele de socializare, acesta a cerut și o soluție diplomatică pașnică la conflict.
O poziție deloc nesemnificativă din partea oligarhului rus care este consul onorific al Titanului în Rusia din 2002. Interesele sale de afaceri, în afară de cele din oțel, includ transportul și logistica, energia și utilitățile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]