Unul dintre braconierii care au împușcat doi cai în comuna Lupșa, a fost REȚINUT de polițiști. Tânărul este cercetat pentru patru fapte penale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Potrivit IPJ Alba, un tânăr din comuna Lupșa a fost reținut de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase. Ar fi împușcat doi cai pe care, ajutat de un alt bărbat, i-ar îngropat, pentru a-și ascunde urmele faptelor. Tânărul va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

La data de 26 aprilie 2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 21 de ani, din comuna Lupșa, care este cercetat pentru braconaj cinegetic, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, uz de armă letală, fără drept și violare de domiciliu.

Se pare că, în seara zilei de 21 aprilie 2020, tânărul, care este deținător legal de armă de vânătoare, s-ar fi deplasat pe raza localităților Sărtaș și Valea Lupșii, pentru a vâna, fără însă a deține o autorizație.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Tânărul ar fi împușcat doi cai, care aparțineau unei familii din Valea Lupșii, aflați la pășunat, confundându-i, cel mai probabil, cu vânat.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ulterior, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței proprietarilor animalelor, după care s-a întors la animale și l-a ucis pe unul dintre cai, care inițial fusese doar rănit.

Pentru a ascunde urmele faptelor sale, tânărul, ajutat de un bărbat de 40 de ani, din comuna Lupșa, a îngropat animalele moarte și a mascat zona cu vegetație.

Reținutul va fi prezentat azi, 27 aprilie 2020, în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Marginean 27 aprilie 2020 at 12:30

ANIMAL este putin spus pentru acest individ ! Cum poate un ins face asa ceva ? Pedeapsa ar trebui sa fie imensa !!!

Comentariile sunt oprite