Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în doliu. Profesorul Filimon Stremţan s-a stins la vârsta de 56 de ani
Profesorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Filimon Stremţan, s-a stins din viaţă la vârsta de 56 de ani. Doctor în economie, profesorul Stremţan a predat de-a lungul timpului, comerţ servicii, marketing şi management. fiind lector la Universitatea albaiuliană în anii 1994 – 1998, conferenţiar din 1998 până în 2001 şi profesor universitar din 2001 până în prezent.
Filimon Stremţan a fost membru în Balkan Environmental Association, Consiliul Ştiinţific al Sitului de Importanţă Comunitară Frumoasa -2009, Asociaţia Franceză, Americană, Europeană şi cea Belgiană de Marketing, Asociaţia Internaţională de Ecoturism şi şef de catedră la Facultatea de Management şi Marketing în perioada 2004 – 2011, acesta făcând parte din mai multe organizaţii profesionale. Filimon Stremţan s-a născut în 2 noiembrie 1956, în comuna Mihalţ.
Reprezentanţii Universităţii şi ai Facultăţii de Ştiinţe au transmis mesaje de condoleanţe:
„Comunitatea academică a Universităţii <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia deplânge dispariţia fulgerătoare a colegului prof. univ. dr. Filimon Stremţan, personalitate marcantă a învăţământului universitar albaiulian. Adresăm condoleanţe familiei îndoliate şi îi suntem alături în acest moment de cumpănă.” – rector, prof. univ. dr. Daniel Breaz.
„Colegii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia aduc un ultim şi pios omagiu celui care a fost prof. univ. dr. Filimon Stremţan, plecat prematur dintre cei vii. Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate şi îi suntem alături în aceste momente de grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” – decanul Facultăţii de Ştiinţe, prof. univ. dr. Maria Popa.
Un mesaj de condoleanţe a transmis şi Ioan Rus, decanul Baroului de Avocaţi Alba: „Regretăm dispariţia sa prematură, a fost o personalitate importantă atât în mediul academic, cât şi cel profesional. A contribuit la formarea numeroaselor generaţii de studenţi şi a contat foarte mult şi faptul că, înainte de activitatea de cadru universitar a desfăşurat activitate practică, pentru că doar din cărţi şi tratate e dificil să pregăteşti tineri care, la terminarea facultăţii pot fi mai puţin ancoraţi în realitate şi apar greutăţi în formarea carierei”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
FOTO | Lumina Sfântă a ajuns, în Sâmbăta Mare 2025, pe Aeroportul Internațional Sibiu: Este așteptată la Alba Iulia
Lumina Sfântă a ajuns, în Sâmbăta Mare 2025, pe Aeroportul Internațional Sibiu: Este așteptată la Alba Iulia Lumina Sfântă a ajuns, în Sâmbăta Mare, în jurul orei 20.30, pe Aeroportul Internațional Sibiu. Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim, în Sâmbăta Mare 2025, în jurul orei 18.40, de superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile […]
Salutul „Hristos a Înviat” – Ce înseamnă și cât timp se folosește după Paște. Ce spune tradiția creștină
Salutul „Hristos a Înviat” – Ce înseamnă și cât timp se folosește după Paște. Ce spune tradiția creștină „Hristos a Înviat” este un salut cu o profundă încărcătură spiritual, folosit de credincioșii din lumea ortodoxă începând de la Paște, o sărbătoare a bucuriei și a luminii. Iar răspunsul este la fel de puternic. „Adevărat a […]
Efecte ale politicii vamale a administrației Trump: Un gigant auto european a hotărât să-și mute producția în SUA
Efecte ale politicii vamale a administrației Trump: Un gigant auto european a hotărât să-și mute producția în SUA Un gigant auto european, concernul Volkswagen, și-ar putea muta o parte din producţia mărcii Audi în Statele Unite pentru a scăpa de taxele vamale americane, a declarat directorul general al producătorului auto german într-un interviu în care […]