Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare
Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii grupării din Cetatea Marii Uniri.
Doar 13 puncte acumulate în 10 etape reprezintă un bilanț deloc mulțumitor pentru “alb-negrii” conduși de Adrian Bicheși, departe de pretențiile formației ce se consideră fanion a județului Alba. Cu siguranță reluarea pregătirilor se va produce luni, 18 ianuarie, dată la care vor începe antrenamentele și CSO Cugir și CS Ocna Mureș, celelalte divizionare terțe din Alba.
*Sezon scurt, strategie pe măsură
Cele 8 jocuri rămase până la finele actualului campionat se vor juca în intervalul de timp 13 martie-30 aprilie, mai precis în 7 săptămâni. În consecință, strategia clubului va fi una adecvată noilor condiții, câtă vreme nu se pot emite pretenții la locurile fruntașe și până la zona minată a clasamentului (locurile 9 și 10) distanța este una liniștitoare, de 7 puncte.
“La începutul săptămânii viitoare vom avea o ședință în care vom stabili toate detaliile legate de activitatea echipei, program de pregătire transferuri etc. Trebuie să folosim acest retur pentru a reconstrui, pentru a așeza lucrurile în perspectivă”, a spus Mihai Dăscălescu, președintele Unirii Alba Iulia. Uniriști se vor pregăti la domiciliu și există varianta efectuării unui cantonament centralizat pe plan local.
*Așteaptă implicarea Primăriei
Problemele financiare încep să-și pună amprenta la nivelul fotbalului din eșaloanele inferioare, vezi cazurile Fotbal Comuna Recea sau Turris Oltul Turnu Măgurele din Liga a 2-a. De pildă, în Seria a 9-a a Ligii a 3-a, există premize ca Industria Galda de Jos să se retragă, probleme fiind și la Sticla Arieșul Turda (locul 7, cu 11 puncte). Conform informațiilor publicate de turdanews.ro, în ultimele 4 luni jucătorii au primit o jumătate de salariu, în august (!), și sunt zvonuri neliniștitoare chiar dacă și în 2021 consilierii locali au decis să aloce cotizatția de 100.000 de lei echipei de fotbal în primele 6 luni.
Din acest punct de vedere, Unirea Alba Iulia nădăjduiește să fie sprijinită de Primăria municipiului Alba Iulia, după ce, în toamna trecută, după foarte multă vreme, clubul a primit 400.000 de lei, pe fondul campaniei electorale de la alegerile locale. Robinetul banilor publici s-a redeschis după aproape un deceniu, interval în care s-a consemnat retragerea din Liga a 2-a în 2013, s-a desființat, a început din Liga a 5-a, iar din 2016 a acces în al treilea eșalon, pe bază de cerere, chinuindu-se în anonimat, departe de pretențiile unui club ce are o istorie de 97 de ani!
“Lucrurile nu se văd prea clar la acest nivel. Multe echipe așteaptă finanțarea de la autoritățile locale, iar situația este îngrijorătoare din cauza problemelor cauzate de pandemia de coronavirus, cu bugete reduse ale administrațiilor locale. Și noi trebuie să ne așezăm într-o matcă firească, să colaborăm cu Primăria. Este un lucru firesc să ai o certitudine, să îșți faci un plan pe termen mediu și lung bazându-te pe ceva. Până la urmă banii încasați în contul transferurilor lui Nicolae Stanciu se vor termina la un moment dat…”, a concis Dăscălescu, reprezentantul Ligii a 3-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
Cristian Bălgrădean, noul portar al CSM Unirea Alba Iulia! Mutare importantă realizată de divizionara terță
Cristian Bălgrădean, noul portar al CSM Unirea Alba Iulia! Mutare importantă realizată de divizionara terță care atacă promovarea în Liga 2 Mutare importantă pentru CSM Unirea Alba Iulia, care l-a înregimentat pe Cristian Bălgrădean, un portar cu foarte multă experiență la nivelul fotbalului românesc. În această iarnă, în Cetatea Marii Uniri se mizează pe experiență, […]