UNDĂ VERDE la angajările la stat, din 2023! Câte locuri sunt scoase la concurs și care sunt cele mai bine plătite
UNDĂ VERDE la angajările la stat, din 2023! Câte locuri sunt scoase la concurs și care sunt cele mai bine plătite
Începând de la 1 ianuarie se fac noi angajări la stat. Guvernul pune însă o condiție. Instituțiile care își doresc să aducă noi oameni în sistem trebuie să se încadreze în bugetele deja alocate.
Se pare că acest lucru nu va fi o problemă, asta pentru că analiza făcută în Guvern arată că sunt, în prezent, 90.000 de posturi vacante la stat, posturi care sunt deja bugetate.
Cel mai mare deficit de angajați este în Ministerul Educației, unde sunt aproximativ 21.700 de posturi libere.
Un alt minister care va face angajări este Ministerul Afacerilor Interne, cu peste 15.000 de posturi libere.
Și Ministerul Apărării Naționale face aproximativ 15.000 de noi angajări.
Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 12.800 de oameni. Acesta este unul dintre cele mai atractive ministere când vine vorba de locuri de muncă, ținând cont de sporurile importante care se adaugă la salariu. Acestea vor putea fi acordate până în 2024, când legea salarizării se schimbă iar sporurile vor fi plafonate la 20%.
Un alt minister care va face angajări începând cu 1 ianuarie este Ministerul Justiției, cu peste 3.800 de locuri disponibile.
Și la Ministerul Finanțelor este nevoie de încă 3.100 de oameni.
Instituțiile de stat sunt în acest moment extrem de atractive pentru cei care își doresc un nou loc de muncă. Și asta deoarece, de la 1 ianuarie, salariile vor crește cu până la 10%.
De asemenea se acordă și un spor de 50% pentru cei care se ocupă de proiectele PNRR. Indiferent de numărul de proiecte pe care îl au, vor primi acest spor pe toată durata acestora.
Mai mult decât atât, guvernul a decis să păstreze în plată și voucherele de vacanță, de 1.450 de lei, bani care vor merge către toți bugetarii. Iar beneficiile nu se opresc aici. Cei care lucrează la stat primesc și un spor de stres.
Statul face însă cheltuieli importante cu plata salariilor. Potrivit ultimelor date publicate, în 2022, cheltuielile cu salariile bugetarilor au ajuns la 7,7% din PIB, aproximativ aceeași sumă acordată pentru investiții pentru bugetul de anul viitor.
În acest moment, statul are1.255.323 de bugetari.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA la începutul lunii DECEMBRIE 2024: Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA la începutul lunii DECEMBRIE 2024: Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Potrivit acestora, ne așteaptă precipitații în exces la finalul lunii noiembrie și temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată