Rămâi conectat

Actualitate

Una din cele mai prestigioase reviste de știință din lume a validat rezultatele studiilor clinice ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer și BioNTech

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 10 decembrie, rezultatele complete ale studiilor clinice ale vaccinului anti-Covid-19, dezvoltat de Pfizer și BioNTech au fost publicate în New England Journal of Medicine, cea mai bine cotată revistă de medicină din Statele Unite ale Americii.

Revista ştiinţifică notează într-un editorial că rezultatele confirmă un „triumf” al vaccinului, după ce un comitet de experţi convocat de Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a început joi să examineze datele produsului în public, în scopul recomandării sau nu a autorizarii sale de introducere pe piaţă, ceea ce lasă puţine îndoieli. Producătorii înşişi au publicat rezultatele în comunicate de presă pe 18 noiembrie, iar marţi FDA a publicat propriul rezumat detaliat al rezultatelor privind eficacitatea şi siguranţa vaccinului.

Ediţia de joi confirmă eficacitatea foarte ridicată: persoanele vaccinate aveau un risc cu 95% mai mic de a contracta Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus. Şi eficacitatea a fost similară indiferent de vârstă, sex, etnie, greutate sau prezenţa patologiilor. Studiul confirmă, de asemenea, siguranţa vaccinului. Efectele adverse, cum ar fi durerea în jurul locului de injectare, oboseala şi durerile de cap, sunt frecvente, dar nu au fost observate probleme serioase de siguranţă în studiul clinic, care a recrutat până acum 44.000 de persoane, dintre care jumătate au primit vaccinul şi cealaltă jumătate un placebo.

Doi specialişti de la New England Journal of Medicine, în editorialul lor, indică „probleme minore” în date, inclusiv necunoscutul despre capacitatea vaccinului de a preveni formele asimptomatice ale bolii. Dar concluzionează: „Cu toate acestea, rezultatele procesului sunt suficient de impresionante pentru a fi adevărate în orice analiză. Este un triumf.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea