Rămâi conectat

Actualitate

Un urs a dat atacul la stupii unor gospodari din Ciugudul de Sus – Unirea

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Doi localnici din satul Ciugudul de Sus – comuna Unirea ne-au sesizat faptul că în nopţile de duminică spre luni, respectiv luni spre marţi,un urs a pătruns în grădinile din apropierea caselor lor, unde au distrus peste 10 stupi de albine şi au mâncat aproape toţi fagurii cu miere.

După cum ne relata Florin Suciu, unul dintre gospodarii păgubiţi, se pare că ursul ar fi fost însoţit şi de un pui ceva mai mare, fapt confirmat de urmele lăsate de animal pe pământul umed al grădinii. Sătenii au făcut apel la pădurar şi la vânătorii din sat să ia măsurile care se impun, pentru a fi apăraţi de urşi, având în vedere şi faptul că oamenii au început să meargă la lucrările din câmp şi se tem să nu fie atacaţi.

De asemenea, ei sunt hotărâţi să ceară firmelor de asigurare, despăgubiri pentru pierderile înregistrate ca urmare a pierderilor provocate prin distrugerea stupilor. (C. P.)

Sursa foto: toateanimalele.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare