Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba Iulia a ajuns la Psihiatrie după ce ar fi consumat substanțe etnobotanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr de 19 ani din Alba Iulia a fost trimis de medicii secției Unității de primiri urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia la secția de Psihiatrie după ce ar fi consumat substanțe etnobotanice.

El a ajuns la spital luni, 20 aprilie, cu stări de greață și somnolență. Mama lui a confirmat că băiatul umbla cu anumite plicuri. Medicii psihiatri îi vor acorda tratamentul corespunzător, fiind posibil ca băiatul să rămână internat pentru 24-48 de ore pentru supraveghere medicală.

Personalul medical a confirmat că băiatul ar mai fi consumat, în trecut, substanțe interzise. Tânărului i s-au recoltat probe de sânge, pentru un examen medical amănunțit, și doar peste 4-5 zile medicii vor putea primi o confirmare. Nu se știe dacă tânărul este elev sau student.

Suspiciunile de intoxicații cu substanțe etnobotanice s-au înmulțit în ultimele zile

Amintim că la începutul lunii aprilie, înaintea începerii programului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, patru liceeni (trei fete și un băiat) au fost duși la spital, dintr-un local din Alba Iulia, cu ambulanțele SMURD în stare de semi-inconștiență după ce au consumat substanțe interzise. Adolescenții nu puteau să stea pe propriile picioare, motiv pentru care angajaţii barului au sunat la 112 să ceară ajutor. În Vinerea Mare și în Duminica Paștelui, alți doi tineri din Cugir au ajuns la spital după posibile intoxicații. Ei nu au recunoscut că ar fi consumat substanțe interzise. În 20 aprilie un alt elev a ajuns la spital după ce ar fi fumat o țigară care conținea substanțe interzise. Unii susțin că astfel de substanțe alimentează distracția tinerilor. Medicii avertizează că sunt foarte periculoase și pot avea efecte grave asupra sănătății; pot crea, în special, probleme renale și hepatice. Precizăm că în ultima perioadă cazurile de intoxicații cu substanțe etnobotanice au crescut la Spitalul din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea