Un tânăr abandonat la naștere, ajuns crainic TV, face minuni la o televiziune națională online

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Abandonat de părinți la naștere, Mihai Căldăraru, a demonstrat că în viață se pot face minuni cu puțină ambiție. Tânărul este acum reporter de succes la o televiziune națională online, iar destinul său este cu atât mai crunt cu cât mama lui i-a spus că nu l-a dorit. Pentru Mihai Căldăraru,  nu a contat, căci a găsit dragoste în jurul său. Cu  multă dăruire, a reușit să facă minuni și să le demonstreze tuturor că nimic nu este imposibil.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui  tânăr crescut prin centre de plasament. Și așa și este. La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i s-au aplicat bătăi „soră cu moartea”. Cu siguranță, acesta este un caz dintre alte sute astfel de cazuri petrecute în România.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Absolvent al Școlii de Arte și Meserii, Facultatea de jurnalism ”Hiperyon, și al unui curs de inspector de resurse umane, tânărul s-a angajat la o croitorie dintr-un cartier bucureștean. Cu un suflet sensibil și un destin nefericit, copilul, devenit bărbat în toată firea (chiar dacă e mic de statură, cu o privire ușor rătăcită, dorind să facă totul deodată), s-a ambiționat într-atât încât, în anul 2012, a pus bazele publicației MicNews.”

De curând, lucrează într-un alt ONG, alături de Riccio Daniela, care spune despre Mihai că este un om cu suflet mare, care se implică în tot ceea ce face prin proiectele sociale și filantropice. Un om marunțel, dar cu cu o minte ageră, ce luptă cu viața de ani de zile, acum  jurnalist, reporter de teren, investigând cazuri peste cazuri și dorind să vină în ajutorul copiilor nefericiți, abandonați, agresați și bolnavi, el însuși având mare nevoie de ajutor.

Povestea de viaţă a acestuia este impresionantă. Astfel, la vârsta de numai trei luni, el a fost abandonat de părinţi şi a ajuns într-un orfelinat, unde a avut o viaţă foarte dificilă, fiind deseori supus unor rele tratamente, care i-au deteriorat permanent starea de sănătate. Cu toate acestea, tânărul a reuşit, întotdeauna, să facă faţă provocărilor din viaţa sa şi a mers mai departe.
Aşa se face că el a urmat cursurile unei Şcoli de Arte şi Meserii, după care a urmat Şcoala Populară de Artă şi un curs de inspector de resurse umane. Abia după ce a plecat din orfelinat, a înţeles „din interior” drama copiilor instituţionalizaţi, aşa că şi-a dedicat viaţa ajutorării acestora.
Tocmai de aceea, a decis să urmeze cursurile de Jurnalism ale Universităţii „Hyperion”, după care a înfiinţat două publicaţii şi o asociaţie, cu ajutorul cărora a desfăşurat o serie de proiecte dedicate,  printre care amintim tabere la mare şi la munte pentru copii defavorizaţi, campaniile naţionale „Sărăcia Distruge Omenia”, „Rechizite pentru viitorul tău” etc.
O parte dintre aceste proiecte au fost desfăşurate şi în parteneriat cu Asociaţia Europeană a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, iar Mihai a fost numit, în acest an, director general pentru România. Pentru toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului şi IPS Teodosie i-au oferit lui Mihai Căldăraru diploma de recunoaştere a activităţii filantropice, depuse în slujba aproapelui aflat la nevoie.
Sursa: intactmedianews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419