Un SINGUR caz confirmat, în județul Alba, în LUNEA PAȘTELUI: 158 de pacienți infectați, 36 vindecați și 5 decese

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, astăzi, luni 20 aprilie, în județul Alba a fost înregistrat un singur caz nou de infectare cu Covid-19.

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 158, dintre care 36 au fost vindecați, iar 5 pacienți au decedat.

ELIT

Cele două laboratoare de testare au lucrat alternativ, în contextul Sărbătorilor Pascale. Astfel că, duminică a lucrat laboratorul Spitalului Județean unde au fost prelucrate 58 de teste, iar astăzi se lucrează în cel al DSP-ului, unde se estimeaza că vor fi prelucrate circa 100 de teste. De maine cele două laboratoare vor lucra în paralel.

”Suntem pregătiți la nivelul județului să creștem capacitatea de testare în funcție de necesități și respectând totodată regulamentul aplicabil la nivel național, la peste 600 de teste efectuate zilnic pe cele două linii existente, ale Spitalului Județean și DSP. Numărul de teste efectuate depinde strict de probele trimise de spitale și încadrarea în algoritmul national. Și pentru că se discută foarte mult în această perioadă, vreau să reamintesc faptul că nu facem teste la cerere și, deocamdată, nu se poate vorbi de testare în masă. Noi, aici în județul Alba respectăm regulile, dar ne pregătim din timp pentru orice scenariu, fie el și unul pesimist. Prioritatea noastră rămâne în continuare testarea tuturor celor eligibili, precum și a persoanelor aflate în linia 1. Trebuie să protejăm spitalele cu orice preț”, Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba

Până astăzi, 20 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate și externate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419