Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un proiect ambiţios: Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean Alba se poate extinde cu încă o clădire de 500 mp

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba se poate extinde cu încă 500 mp, dacă studiul de fezabilitate care va fi realizat în două săptămâni de reprezentanţii spitalului va fi considerat oportun şi posibil de finanţare de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba. Un nou corp poate fi construit lângă Secţia de Urgenţă, care va beneficia de computer tomograf propriu, un cabinet de endoscopie şi  bronhoscopie, un salon de reanimare şi unul de izolare, toate dotate la standarde internaţionale.

Dacă această investiţie se va realiza, şeful UPU, Aurel Crişan spune că Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean Alba va fi la nivelul centrelor universitare din ţară. Totodată, numărul personalului de la urgenţă se va dubla, de la 30 la 60 de asistenţi, precum şi a medicilor care, deocamdată, sunt doar doi pe tură.

Dacă acest proiect ambiţios se va demara vom afla cu toţii în două săptămâni când, se va lua o decizie certă la nivelul conducerii Spitalului Judeţean Alba şi a principalului finanţator, Consiliul Judeţean Alba. Dacă proiectul va fi acceptat, noul corp va fi terminat în doi ani.

Extinderea Unității de Primiri Urgențe, cu încă o clădire, este un proiect separat care nu afectează cu nimic lucrările aflate  în desfășurare la acest moment. În cazul în care se va hotărâ realizarea acestei reabilitări și va exista suport și finanțare din partea Consiliului Județean activitatea medicală nu va fi cu nimic îngreunată în viitor. Corpul principal al UPU va fi în continuare la parterul clădirii Spitalului Județean, iar lucrările de modernizare din acest spațiu se vor încheia în următoarea perioadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea