Rămâi conectat

Economie

Un producător de mobilă din Munții Apuseni prezent la New York la un târg internațional, pentru a găsi parteneri la export

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți producători de mobilier, între care și unul din Munții Apuseni, vor participa în perioada 19 – 22 mai la târgul International Contemporary Furniture Fair New York – ICFF. Firmele despre care este vorba – Carel Woodworks, Creative Concept, Global Art Production, Graphtec Design, Maer Import Export, Materia Studio, Montana Câmpeni, Pure Home Collections, Simex şi Sculptura Secuiască – au cumulat afaceri de peste 200 de milioane de lei, conform calculelor Ziarului Financiar.

Firmele româneşti vor expune produsele proprii alături de peste 900 de companii din 72 de ţări din întreaga lume. Circa 38.000 de vizitatori profesionişti sunt aşteptaţi la eveniment, în creştere cu peste 20% faţă de anul trecut. Printre aceştia, şi-au confirmat prezenţa peste 100 de firme de arhitectură şi de design interior, segmentul de top al dezvoltatorilor comerciali şi hotelieri din America de Nord, precum şi cele mai bune nume din zona de retail de lux şi boutique. Producătorii români participă pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment. Anul trecut, producătorii români au negociat şi au încheiat contract de aproape 1 milion de dolari, conform datelor furnizate de Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

International Contemporary Furniture Fair New York acoperă toată gama de articole şi materiale utilizate în domeniul amenajărilor interioare, de la mobilă de interior şi exterior, covoare şi tipuri de podele, corpuri de iluminat, obiecte de decor, accesorii, textile, până la materiale şi tehnologii de acoperire a pereţilor, mobilier şi accesorii casnice pentru băi şi bucătării.

Participarea românească, pentru a doilea an succesiv, la International Contemporary Furniture Fair New York – ICFF, este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România. Bugetul alocat evenimentului, prin Programul de Promovare a Exporturilor, este în valoare de 1,5 milioane de lei, fără TVA.

Exporturile de mobilă au crescut uşor în 2018, după ce în ultimul deceniu s-au dublat ca valoare. Industria mobilei este una dintre puţinele sectoare ale economiei locale pe excedent comercial. Astfel, în 2018 excedentul comercial în sectorul mobilei s-a ridicat la 1,5 miliarde de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Economie

Economie

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Ciolacu s-a ținut de cuvânt pentru că și-a tatuat pe mâna textul ”Nu se mărește TVA-ul!”, dar era de preferat să scrie: ”Reindustrializez România!”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Ciolacu s-a ținut de cuvânt pentru că și-a tatuat pe mâna textul ”Nu se mărește TVA-ul!”, dar era de preferat să scrie: ”Reindustrializez România!” Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj, într-o postare pe facebook, mennționează că l-ar fi apreciat mai mult pe premierul Ciolacu, dacă în loc de ”Nu se mărește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea