Un primar din Apuseni a investit în infrastructură, iar numărul turiștilor a crescut considerabil: Au venit persoane din Arabia Saudită, Mexic şi Statele Unite
Au investit în dezvoltarea drumurilor şi au deschis astfel către lume o zonă de o frumuseste aparte în vârful Munţilor Apuseni. Vorbim despre autorităţile din Gârda de Sus, judeţul Alba.
La peste 1000 de metri altitudine, în sălbăticia Munţilor Apuseni, turiştii veniţi din toată lumea descoperă peisaje uimitoare şlefuite de natură. Acum, accesul în zona este uşor, pentru că autorităţile au înţeles potenţialul locului şi au cheltuit 6 milioane de euro în modernizarea a 37 de kilometri de drum, în sălbăticie. Înainte, cei interesaţi aveau de mers pe jos peste o oră cu rucsacul în spate.
Acest tânăr a lucrat în Suedia aproape 3 ani, însă când a văzut că lucrurile se schimbă a decis să se întoarcă acasă şi să se ocupe de turism. Acum are clienţi chiar şi din Arabia Saudită, Mexic şi Statele Unite.
Sorin Bite proprietar pensiune: “Acum cu maşina în 10-15 minute eşti în centru. A crescut fluxul de turişti care vin să viziteze zona Apusenilor şi Gheţarul de la Scărişoara. Am investit în turism deoarece am considerat că este cam singură oportunitate în această zonă.”
Alţi 8 kilometri de drum urmează să fie modernizaţi.
Marin Varciu primar Gârda de Sus: „Creăm un circuit turistic al Apusenilor până în vârf de munte ca să viziteze toate obiectivele natural şi culturale care le avem în această zonă. În total sunt 45 de km de drum.”
Gheţarul de la Scărişoara, Peştera Poarta lui Ionele sau vârful Calineasa abia aşteaptă să îşi spună poveştile.
Cei care nu au investit în pensiuni îi atrag pe turişti cu bunătăţi din fructe de pădure. Preţurile la cazare pornesc de la 80 de lei şi pot ajunge la 150 de lei.
Sursa Stirile PRO TV
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS Astăzi, 16 noiembrie 2024, cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, reprezentată de domnul director Cristian Mladin, a fost gazda unui eveniment dedicat patrimoniului cultural românesc, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG