Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un primar din Apuseni a investit în infrastructură, iar numărul turiștilor a crescut considerabil: Au venit persoane din Arabia Saudită, Mexic şi Statele Unite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au investit în dezvoltarea drumurilor şi au deschis astfel către lume o zonă de o frumuseste aparte în vârful Munţilor Apuseni. Vorbim despre autorităţile din Gârda de Sus, judeţul Alba.

La peste 1000 de metri altitudine, în sălbăticia Munţilor Apuseni, turiştii veniţi din toată lumea descoperă peisaje uimitoare şlefuite de natură. Acum, accesul în zona este uşor, pentru că autorităţile au înţeles potenţialul locului şi au cheltuit 6 milioane de euro în modernizarea a 37 de kilometri de drum, în sălbăticie. Înainte, cei interesaţi aveau de mers pe jos peste o oră cu rucsacul în spate.

Acest tânăr a lucrat în Suedia aproape 3 ani, însă când a văzut că lucrurile se schimbă a decis să se întoarcă acasă şi să se ocupe de turism. Acum are clienţi chiar şi din Arabia Saudită, Mexic şi Statele Unite.

Sorin Bite proprietar pensiune: “Acum cu maşina în 10-15 minute eşti în centru. A crescut fluxul de turişti care vin să viziteze zona Apusenilor şi Gheţarul de la Scărişoara. Am investit în turism deoarece am considerat că este cam singură oportunitate în această zonă.”

Alţi 8 kilometri de drum urmează să fie modernizaţi.

Marin Varciu primar Gârda de Sus: „Creăm un circuit turistic al Apusenilor până în vârf de munte ca să viziteze toate obiectivele natural şi culturale care le avem în această zonă. În total sunt 45 de km de drum.”

Gheţarul de la Scărişoara, Peştera Poarta lui Ionele sau vârful Calineasa abia aşteaptă să îşi spună poveştile.

Cei care nu au investit în pensiuni îi atrag pe turişti cu bunătăţi din fructe de pădure. Preţurile la cazare pornesc de la 80 de lei şi pot ajunge la 150 de lei.

Sursa Stirile PRO TV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea