Rămâi conectat

Actualitate

Un nou val de bugetari vor fi angajați de Guvern: Sunt căutaţi mai ales şefi, pentru funcţii bine plătite

Publicat

în

Un nou val de bugetari vor fi angajați de Guvern: Sunt căutaţi mai ales şefi, pentru funcţii bine plătite

Guvernul de coaliție angajează o nouă tranșă de bugetari. Mai multe instituţii de stat conduse de liberali şi de USR-iști vor angaja personal, prin suplimentarea posturilor sau prin organizarea de concursuri, în care sunt căutaţi mai ales şefi, pentru funcţii bine plătite.

Guvernul are un proiect de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, motivul fiind faptul că şi această structură, aflată sub coordonarea prim-ministrului şi finanţată prin bugetul SGG, trebuie să aibă personalitate juridică şi să fie revizuite obiectivele acesteia. Însă sub acest pretext, în proiect a fost suplimentat şi numărul de posturi la nivelul instituţiei. Astfel, dacă în forma actuală Departamentul pentru Românii de Pretutindeni are 56 de posturi, fără funcţia de demnitar şi cabinetul acestuia, în noul act normativ va avea 79 de posturi, la care se adaugă şeful noii structuri, care va avea rang de secretar de stat, precum şi un cabinet unde poate să-şi angajeze consilieri. „Personalul DRP este alcătuit din demnitari, funcţionari publici, funcţii de execuţie specifice MAE şi alte categorii de personal contractual în limita numărului maxim de posturi aprobat”, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern.

De altfel, tot în coordonarea prim-ministrului şi a Secretariatului General al Guvernului, condus de Tiberiu Horaţiu Gorun, a fost pus la sfârşitul lunii iulie Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, structură căreia i s-a dat personalitate juridică, însă, în acelaşi timp, i-a fost suplimentată schema de personal de la 31 la 66 de posturi, fără a lua în calcul demnitarul şi cabinetul acestuia.

Electrica Furnizare Discount

MIPE se blindează cu şefi

La rândul său, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea (USR-PLUS), a anunţat că scoate la concurs 21 de posturi. La prima impresie pare că este o simplă procedură de concurs, însă o privire mai atentă ne arată că din cele 21 de posturi, 17 sunt de conducere şi doar 4 de execuţie. Din funcţiile de conducere, trei sunt pentru postul de director general, la Direcţia generală programare şi coordonare sistem (DGPCS), Direcţia generală management mecanism de redresare şi rezilienţă (PNRR), Direcţia generală asistenţă tehnică programe europene (DGATPE)), patru de director, iar restul de şef serviciu, inclusiv la Direcţia generală de management mecanism de redresare şi rezilienţă (PNRR) şi la Biroul Corp control şi implementare strategie anticorupţie.

Pentru participarea la concursul din 9 septembrie sunt cerute studii de licenţă şi masterat, precum şi o vechime de minimum şapte ani ani în cazul directorilor şi de minimum cinci în cazul şefilor de serviciu. Leafa pentru un director este de aproximativ 16.000 de lei, conform Legii salarizării unitare, în timp ce un şef de serviciu are circa 13.500 de lei.

Sursa: adevarul.ro

Publicitate

Actualitate

Gafă de proporții „pandemice” a vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu: „dacă mori, o faci pe sănătatea ta”

Publicat

în

Gafă de proporții „pandemice” a vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu: „dacă mori, o faci pe sănătatea ta”

O postare pe Facebook a vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, de vineri, 22 octombrie, a adunat sute de reacții și comentarii, în doar câteva ore.

Alina Gorghiu a lansat un apel la vaccinare, referindu-se la maratonul organizat zilele acestea în Capitală: „Mergi să te vaccinezi azi, dacă până acum nu ai făcut-o!

Electrica Furnizare Discount

„Maratonul vaccinării pentru viață” va fi organizat în toate sectoarele Capitalei, în acest weekend, începând de vineri dimineață. Centrele de la Romexpo, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și Centrul Seniorilor vor funcționa non-stop”, a scris aceasta pe Facebook.

Cele mai multe dintre comentarii au fost împotriva vaccinării. La unul dintre ele, Alina Gorghiu a dat un răspuns surprinzător.

„Sunteți jalnici. Dacă mă duc să mă vaccinez, îmi garantați în scris că răspundeți dumneavoastră dacă pățesc ceva”, întreba unul dintre urmăritorii paginii. „Dacă mori o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alții”, a fost răspunsul neinspirat dat de Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului, iar ulterior acesta a fost șters de pe pagina din mediul de socializare.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

România stabilește un nou record absolut de vaccinări în 24 de ore, pentru a doua zi consecutiv: Peste 128.000 de persoane imunizate

Publicat

în

România stabilește un nou record absolut de vaccinări în 24 de ore, pentru a doua zi consecutiv: Peste 128.000 de persoane imunizate

Aproape 130.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 86.000 au făcut prima doză, conform datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Este cel mai mare număr de persoane imunizate în 24 de ore de la debutul campaniei de vaccinare și de la debutul valului patru al pandemiei.

128.014 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 86.385 cu prima doză, 10.476 cu doza a doua și 31.153 cu doza a treia. 39.795 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 45.395 prima doză de Pfizer BioNTech, 10.248 a doua doză de Pfizer BioNTech și 29.195 a treia doză, 1.238 prima doză de Moderna, 204 doza a doua și 1.954 a treia doză, 27 români s-au vaccinat cu AstraZeneca, iar 24 au făcut rapelul cu același ser. În total, România are 6.242.319 persoane vaccinate, din care 5.828.457 cu schema completă și 661.239 inclusiv cu a treia doză.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Din 27 decembrie 2020, au fost folosite 11.612.914 doze de vaccin: 8.857.091 Pfizer BioNTech, 785.056 Moderna, 851.664 AstraZeneca şi 1.119.103 Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 36 de reacţii adverse la vaccinare. În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.989 de reacţii comune şi minore. 124 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citește mai mult

Actualitate

Ar trebui parlamentarii să fie obligați să se vaccineze? Răspunsul lui Raed Arafat

Publicat

în

Ar trebui parlamentarii să fie obligați să se vaccineze? Răspunsul lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a fost întrebat vineri, după ședința de guvern în care au fost adoptate noile restricții pentru combaterea pandemiei, dacă este de părere că parlamentarii români ar trebui vaccinați obligatoriu, așa cum se întâmplă cu parlamentarii canadieni.

„Este legea la parlament. Despre vaccinarea obligatorie s-a discutat mult. La noi, legea noastră nu vorbește de vaccinarea obligatorie, vorbește despre vaccinare sau testare obligatorie. Când se va dezbate la parlament se va decide acolo. Cum am zis, este o lege care urmează să fie dezbătută la parlament”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a explicat că restricțiile introduse prin hotărâre a guvernului vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie.

Electrica Furnizare Discount

Amintim că restrângerea exercițiului unor drepturi constituționale se poate face doar prin lege adoptată în parlament (conform art. 53 și art. 115 din Constituție).

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare