Rămâi conectat

Curier Județean

Un nou supermarket Lidl, la Alba Iulia. Unde va fi construit. Kaufland testează piaţa pentru a doua investiţie în oraş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ședința din 26 februarie, consilierii locali din Alba Iulia, au aprobat, documentația PUD ”Construire magazin comercial LIDL, realizare accese și împrejmuire.

Documentaţia propune realizarea unui magazin comercial „LIDL” în suprafaţa de 1.800 mp, precum și amenajarea unui număr de 114-115 parcaje aferente, pe un teren privat cu suprafața de 7803 mp, situat pe str. Calea Moților, la nr. 166.

Accesul auto și pietonal se va realizeaza din B-dul Revoluţiei, str. Alcalla de Henares și Calea Moţilor. Parcajele se vor amenaja în incinta proprie.

Construcţiile se vor branşa la toate utilitățile existente în zonă.

 

În şedinţa Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică și în şedinţa Comisiei tehnice de urbanism, ambele din data de 14.02.2019, PUD-ul a primit aviz favorabil, cu condiţia prezentării documentaţiei care atesta parcurgerea etapei de informare și consultare a publicului, până la aprobare.

În documentație se precizează că terenul este inclus în listele monumentelor istorice sau în zona de protecţie a acestora ca sit arheologic de categoria A – Aşezare civilă din preajma castrului roman (canabae) Municipium Septimium Apulense – Praetorium Consularis.

Reamintim că primul magazin LIDL din Alba Iulia s-a deschis în 2013 și este situat pe strada Lalelelor, iar în în luna septembrie 2018, Consiliul Local a aprobat construirea celui de-al doilea supermarket al firmei, în centrul municipiului Alba Iulia, în zona Pieței Sifor. Aici construcția va avea două etaje, și un număr minim de 100 locuri de parcare. Potrivit documentației, la parterul construcției va funcționa magazinul propriu-zis, iar etajele vor fi ”populate” cu birouri, discounterul german Lidl urmând a-și muta aici activitatea regională.

În Alba Iulia mai funcţionează două supermarketuri Penny, unul marca Kaufland şi trei magazine Profi. De asemenea, surse neoficiale susţin faptul că reprezentanţii companiei Kaufland testează piaţa pentru a construi un al doilea supermarket la Alba Iulia. Populaţia municipiului Alba Iulia este de circa 65.000 de persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pietoni care traversau neregulamentar, amendați de polițiștii din Alba: Acțiune în județ pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor Nouă pietoni care traversau strada regulamentar au fost sancționați de polițiștii din Alba, în cadrul unei acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor. Citește și: Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea