Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou scandal de nepotism scoate la iveală sistemul politic clientelar. O familie din Alba Iulia, printre beneficiari

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ROMATSA1-500x255După ASF, ROMATSA este cel mai recent scandal de nepotism la nivel înalt, care scoate la iveală sistemul politic clientelar din România. Despre Compania ROMATSA, majoritatea românilor au auzit cu ocazia unui alt scandal de proporții, iscat în urma accidentului aviatic din Apuseni, în urma căruia pilotul Adrian Iovan și medicul Aura Ion și-au pierdut viața.

Administratia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, are statut de regie autonoma autofinantată de importanță natională și deține monopolul natural al serviciilor de trafic aerian ddin România. Această instituție are peste 200 de angajați, plătiți cu salarii cuprinse între 2.000 și aproape 7.000 de euro pe lună, legați prin relații de rudenie și prin sistem politic clientelar.

Scandalul a izbucnit în urma unui control al Corpului de Control al Guvernului care a constatat angajarea la Romatsa, cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari, motiv pentru care Executivul a decis să sesizeze Parchetul.

Printre beneficiarii nepotismului identificat la Romatsa se regăsesc și soția și una dintre ficele liberalului albaiulian Tiberiu Bărbulețiu.

Potrivit sursazilei.ro, care a intrat în posesia organigramei stufoase a Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian, în vara anului 2012, când secretar general la Ministerul Transporturilor a fost numit Tiberiu Bărbulețiu, soţia acestuia a fost angajată la ROMATSA. Iar la începutul acestui an, una dintre fiicele lui Tiberiu Bărbulețiu a fost angajată şi ea la ROMATSA. Potrivit aceleiași surse, dacă Monica Bărbulețiu, în declarația de avere din 2012, apărea angajată la firma Încoronării Cons SRL, din Alba, de anul trecut apare angajată ca referent la ROMATSA, de unde a încasat peste 44.000 de lei.

sursa: sursazilei.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea