Rămâi conectat

Politică Administrație

Un nou protest la Abrud, împotriva exploatării miniere cu cianuri la Roșia Montană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de persoane manifestează astăzi, începând cu orele 16.00, în localitatea Abrud din Munții Apuseni.

Oamenii s-au adunat din nou, înarmați cu steaguri și pancarte în Piața Eroilor din Abrud, de unde au pornit într-un marș pe străzile din localitate.

Unul dintre abrudenii care au participat la mitingul de protest a declarat pentru ziarul “Unirea” faptul că cei prezenți acolo manifestează pașnic împotriva proiectului de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană și nu împotriva mineritului în Apuseni, pe care îl susțin.

Ei vor astfel să transmită mesajul lor Guvernului și Parlamentului care au susținut în repetate rânduri că oamenii din zonă doresc demararea proiectului RMGC. Având în vedere tensiunile de la ultimul protest organizat la Abrud, între susținătorii pro și contra proiectului, protestatarii au făcut astăzi un apel la non violență și au mulțumit jandarmilor pentru intervenți lor promptă, de la acțiunea trecută, când i-au împiedicat pe minerii ce manifestau în favoarea exploatării de la Roșia Montană să se aproprie de cei care manifestau pașnic împotrivă.

Moții susțin că nu doresc acest proiect pentru că reprezintă un pericol pentru locurile de muncă din zonă, pentru agricultură și creșterea animalelor, pentru aer, apă, pentru viață, într-un cuvânt.

Manifestanții au promis că protestele vor continua până când Parlamentul și Guvernul vor renunța la acest proiect de exploatare cu cianuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea