Un nou proiect Erasmus+ pentru Școala Gimnazială nr. 3 Cugir. Tema – protejarea mediului înconjurător
Un nou proiect Erasmus+ a fost căștigat de Școala Gimnazială nr 3 Cugir, ca urmare a implicării educatorilor de la Grădinița cu Program Normal Vinerea. Este vorba despre un proiect care se va baza pe un schimb de experiență între prescolarii cugireni și preșcolari din Islanda, Spania și Lituania, pe tema protejării mediului înconjurător.
Școala Gimnazială nr 3 Cugir, având ca unități arondate Școala Gimnazială ,,Ioan Mihu Vinerea și Grădinița cu Program Normal Vinerea, Grădinița cu Program Normal Nr. 5 Cugir, a depus la data de 29 martie un proiect de parteneriat strategic Erasmus+, Acțiunea Cheie 2. În cadrul acestui proiect școala noastră este parteneră alături de Islanda, țara coordonatoare, Spania și Lituania.
Proiectul EARTHWORM : One Earth, One World.The Metamorphosis of Sustainability Education in the ECEC (Early Childhood Education and Care) a primit finanțare de la Comisia Europeană și se va derula pe parcursul a 2 ani școlari, începând din septembrie 2017 până în iunie 2019. Obiectivul principal al proiectului nostru s-a bazat pe prioritățile stabilite în Ghidul Programului Erasmus + 2017, dintre care amintim: sprijinirea cadrelor didactice în adoptarea de practici colaborative și inovatoare, consolidarea leadershipului în educație și încurajarea gândirii critice, în special prin predarea științei în contextul mediului și / sau cultural (deși în acest caz accentul se pune pe educația durabilă în educația timpurie).
Coordonatorii au gândit acest proiect ca o modalitate prin care participanții să se implice, să exploreze și să-și transforme punctele de vedere și percepția asupra educației durabile și asupra managementului de mediu. Cu accentul pe competențele și abilitățile de predare ale participanților, în cadrul acestui proiect vor avea loc transformări de predare așteptate, care vor avea un efect direct și un impact direct asupra elevilor la nivel preșcolar.
Proiectul a fost în funcție de bugetul aprobat în lista de proiecte aprobate ca parteneri, publicată în România, pe poziția 137 din 307 proiecte totale aprobate ca parteneri în România, cu un buget total de 18195.00 Euro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
11 – 17 noiembrie 2024 | DSP Alba: Peste 3.000 de cazuri de infecții acute respiratorii în județ și două de gripă. Numărul de bolnavi cu pneumonii, în creștere. Câte persoane au fost internate
11 – 17 noiembrie 2024 | DSP Alba: Peste 3.000 de cazuri de infecții acute respiratorii în județ și două de gripă. Numărul de bolnavi cu pneumonii, în creștere. Câte persoane au fost internate Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a transmis marți, 19 noiembrie 2024, cea mai recentă situație cu cazurile de infecții respiratorii, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii