Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un nou proiect Erasmus+ pentru Școala Gimnazială nr. 3 Cugir. Tema – protejarea mediului înconjurător

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou proiect Erasmus+ a fost căștigat de Școala Gimnazială nr 3 Cugir, ca urmare a implicării educatorilor de la Grădinița cu Program Normal Vinerea. Este vorba despre un proiect care se va baza pe un schimb de experiență între prescolarii cugireni și preșcolari din Islanda, Spania și Lituania, pe tema protejării mediului înconjurător.

Școala Gimnazială nr 3 Cugir, având ca unități arondate Școala Gimnazială ,,Ioan Mihu Vinerea și Grădinița cu Program Normal Vinerea, Grădinița cu Program Normal Nr. 5 Cugir, a depus la data de 29 martie un proiect de parteneriat strategic Erasmus+, Acțiunea Cheie 2. În cadrul acestui proiect școala noastră este parteneră alături de Islanda, țara coordonatoare, Spania și Lituania.

Proiectul EARTHWORM : One Earth, One World.The Metamorphosis of Sustainability Education in the ECEC (Early Childhood Education and Care)  a primit finanțare de la Comisia Europeană și se va derula pe parcursul a 2 ani școlari, începând din septembrie 2017 până în iunie 2019. Obiectivul principal al proiectului nostru s-a bazat pe prioritățile stabilite în Ghidul Programului Erasmus + 2017, dintre care amintim: sprijinirea cadrelor didactice în adoptarea de practici colaborative și inovatoare, consolidarea leadershipului în educație și încurajarea gândirii critice, în special prin predarea științei în contextul mediului și / sau cultural (deși în acest caz accentul se pune pe educația durabilă în educația timpurie).

Coordonatorii au gândit acest proiect  ca o modalitate prin care participanții să se implice,  să exploreze și să-și transforme punctele de vedere și percepția asupra educației durabile și asupra managementului de mediu. Cu accentul pe competențele și abilitățile de predare ale participanților, în cadrul acestui proiect vor avea loc transformări de predare așteptate,  care vor avea un efect direct și un impact direct asupra elevilor la nivel preșcolar.

Proiectul a fost în funcție de bugetul aprobat în lista de proiecte aprobate ca parteneri, publicată în România,  pe poziția 137 din 307 proiecte totale aprobate ca parteneri în România, cu un buget total de 18195.00 Euro.

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea