Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou bilanț dramatic în Italia: Aproape 800 de morți de coronavirus în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Un nou bilanț dramatic în Italia: Aproape 800 de morți de coronavirus în ultimele 24 de ore

Autoritățile italiene au anunțat sâmbătă seara un nou bilanț dramatic, la fix o lună de la depistarea primului caz. Doar în ultimele 24 de ore, au murit 793 de oameni din cauza infectării cu COVID-19, cu 166 de decese mai mult față de bilanțul înregistrat vineri.

Este cel mai grav bilanț din „Cizmă” de la izbucnirea epidemiei, fiind raportate nu mai puțin de 4,825 de decese. Numai în regiunea Lombardia bilanțul de sâmbătă a înregistrat 546 de morți.

Italia este cea mai afectată țară de pe glob de noul coronavirus, depășin bilanțul stabilit vineri, când au fost înregistrate 627 de noi decese.

Electrica Furnizare Discount

În total, au fost înregistrate 53,578 de cazuri, fiind confirmate 6,557 de persoane infectate.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| CIRC în Parlamentul României: Senatoarea Șoșoacă și-a pus botniță la gură, la aniversarea de 30 de ani de la adoptarea Constituției României

Publicat

în

VIDEO| CIRC în Parlamentul României: Senatoarea Șoșoacă și-a pus botniță la gură, la aniversarea de 30 de ani de la adoptarea Constituției României

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a făcut, din nou, circ în plenul Parlamentului, însă de această dată chiar într-o ședință solemnă a celor două Camere. Ședința a fost organizată pentru a aniversa 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

În timpul discursului pe care l-a susținut la microfonul plenului celor două Camere, Diana Șoșoacă a scos o botniță și a pus-o pe față, susținând că protestează, în acest fel, față de încălcarea drepturilor constituționale.

Electrica Furnizare Discount

”I-am cerut Sfântului Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat: este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertățile fundamentale au fost anulate de către Parlament de către președinte și Guvern. Și rog aici reprezentantul Curții Constituționale să aibe mai mult curaj, așa cum a avut în decizia 457/2020, punctul 68, în care au menționat că starea de alertă încalcă statul de drept. Este creată artifical și nu există fundament constituțional pentru existența acesteia.” – a spus Șoșoacă de la microfon.

sursa: stirileprotv.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Vești proaste pentru șoferi: Punctul de AMENDĂ ar putea crește cu peste 75% de la 1 ianuarie 2022

Publicat

în

Vești proaste pentru șoferi: Punctul de AMENDĂ ar putea crește cu peste 75% de la 1 ianuarie 2022

Majorarea salariului minim de la 1 ianuare 2022, ar putea însemna şi creşterea punctului de amendă. Astfel, amenzile rutiere s-ar putea mări şi ele din ianuarie, dacă autorităţile nu intervin şi nu mențin punctul de amendă la nivelul actual, în vigoare încă din 2017.

Codul Rutier actual prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie.

Totuși, de câțiva ani, valoarea punctului-amendă este plafonată, astfel că, deși valoarea salariului minim a tot crescut, nivelul amenzilor a rămas același. Concret, ultima creștere a amenzilor de circulaţie a avut loc în 2017, când punctul de amendă a fost majorat de la 125 la 145 de lei. Atunci, salariul minim brut pe economie era de 1.450 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Punctul de amendă a fost plafonat apoi, anual, prin ordonanţe de urgenţă.

De la 1 ianuarie, salariul minim brut va creşte de la 2.300 de lei cât este în prezent, la 2.550 de lei.

După lege, asta înseamnă că valoarea punctului de amendă ar trebui să urce cu aproape 76%, la 255 de lei, dacă Guvernul nu decide menținerea nivelului actual. Decizia se va lua, însă, într-o perioadă în care statul are mare nevoie de bani.

În acest an, deficitul bugetar rămâne ridicat, peste 7% din Produsul Intern Brut, în ciuda creşterii economice. Anul viitor, însă, el va trebui redus. Acest lucru se face prin reducere de cheltuieli, creșterea încasărilor la buget sau ambele. Încasările vor crește și din majorarea salariului minim. Chiar dacă salariul minim brut va crește cu 250 de lei, la oameni vor ajunge doar 138 de lei.

Restul intră în vistieria statului sub formă de impozitul pe venit, și contribuții sociale. Totodată, creşterea salariului minim va trage în sus şi alte salarii care sunt apropiate ca valoare, spun reprezentanții mediului de afaceri. Iar asta înseamnă o presiune în plus pe firme, care şi aşa se confruntă cu creşteri de preţuri în mai multe sectoare, în special cel energetic.

Salariul minim va fi acordat pentru cel mult doi ani. După această perioadă cele două părți trebuie să convină fie creșterea salariului, fie desfacerea contractului de muncă.

Se presupune că, în doi ani, acel angajat va evolua profesional astfel încât să obțină un salariu mai mare. Aproape unu din trei angajaţi din România este remunerat cu salariul minim pe economie.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Vom avea o explozie OMICRON de SĂRBĂTORI? Predicțiile medicului român Octavian Jurma

Publicat

în

Vom avea o explozie OMICRON de SĂRBĂTORI? Predicțiile medicului român Octavian Jurma

Este exclus ca varianta Omicron să producă un nou val de infectări în România. Astfel, în lunile următoare, autoritățile vor avea parte de un moment de respiro pentru a se ”regrupa” în lupta cu virusul.

Estimarea îi aparține medicului Octavian Jurma, conform căruia este exclus ca tulpina Omicron, noua să provoace un val de infectări luna aceasta. În acest context, cercetătorul a pus accent pe importanța testării și vaccinării anti-COVID-19. El a precizat că o creștere a ratei de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde.

Electrica Furnizare Discount

„Este exclus că varianta Omicron să poată produce un nou val în România în luna decembrie chiar și în absența acestor măsuri, pentru că dobândirea dominanței Omicron va dura cel puțin 2 – 3 săptămâni. Deci luna decembrie va fi relativ liniștită în România la ieșirea din valul 4-Delta. Dacă însă măsurile de prevenție pot amână debutul valului 5 – Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieți, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare și adoptarea certificatului verde”, a mai scris Octavian Jurma, într-o nouă postare pe Facebook.

El a susținut că este nevoie de extinderea domeniilor în care este folosit certificatul verde. Aceasta deoarece poate contribui la creșterea nivelului de vaccinare împotriva COVID-19.

„Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absența din România. Nu doar că lipsește, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici și deci nici pentru alte activități cu pretenții simiare de esențialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, a mai scris Octavian Jurma.

Medicul a apreciat promptitudinea guvernului

Medicul a apreciat promptitudinea cu care a acționat noul guvern în adoptarea unor măsuri de prevenție. El a remarcat, însă, că există, în continuare, o puternică opoziție în interiorul sistemului de sănătate publică, în ceea ce privește adoptarea măsurilor anti-COVID. În acest sens, a arătat că ședința pentru adoptarea unor măsuri simple s-a întins pe durata a patru ore.

„Cu excepția primului val, niciodată România nu a reacționat atât de prompt la o amenințare iminentă. Domnul prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă merită cu această ocazie o stea de Crăciun, pentru ne da și prima dovadă că nu este doar un personaj de decor și că e dispus să pună interesele țării înaintea populismului politic”, a scris Jurma, pe Facebook.

sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare