Rămâi conectat

Actualitate

Un nou ATAC DE URS în România : Animalul a atacat o turmă de oi, a răpus o mioară și a plecat cu a doua „la pachet” în pădure

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou ATAC DE URS în România : Animalul a atacat o turmă de oi, a răpus o mioară și a plecat cu a doua „la pachet” în pădure

Un urs a omorât o oaie, iar pe o alta a târât-o în pădure, după ce a atacat o turmă de pe un islaz comunal din localitatea suceveană Lungeni, comuna Broşteni, potrivit Agerpres.

Potrivit Jandarmeriei Suceava, persoana care a apelat la 112 este proprietarul turmei de oi şi a constatat că din 17 i-au rămas 15, el declarând că a văzut „umbra ursului la marginea pădurii”.

La faţa locului a intervenit un echipaj de la Postul de Jandarmi Montani Broşteni, care nu a găsit ursul, dar a rămas în zonă pentru monitorizare.

În contextul în care prezenţa urşilor este semnalată tot mai des în zonele montane ale judeţului, dar şi în apropierea gospodăriilor, jandarmii recomandă ca persoanele care se întâlnesc cu un urs să nu îi dea de mâncare, să nu se apropie pentru a face fotografii şi să îşi facă simţită prezenţa vorbind, astfel încât animalul să nu fie luat prin surprindere şi să evite oamenii.

Totodată, zgomotele puternice şi muzica tare irită ursul, iar mirosul grătarului îl poate atrage şi de la 10 kilometri.

”În cazul în care animalul se apropie de voi, încercaţi să păreţi cât mai mari prin ridicarea braţelor deasupra capului şi, în niciun caz, nu fugiţi. Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare circa 25-30 km pe oră, iar prin fugă instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Suceava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea