Un medic şi patru asistente medicale de la Spitalul Municipal din Blaj testaţi pozitiv cu COVID-19

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un medic şi patru asistente medicale de la Spitalul Municipal din Blaj testaţi pozitiv cu COVID-19

Un medic şi patru asistente medicale au fost testate pozitiv cu noul coronavirus potrivit unor surse medicale.

Primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar a confirmat informaţia, precizând că asistentele urmau să intre în tura de 14 zile de muncă, ceea ce arată că s-ar fi infectat la domiciliu sau în altă parte. Rotar spune că primul t est a fost negativ, iar al doilea pozitiv, urmând să se mai testeze o dată pentru a se clarifica situaţia. Medicul este internat la Spitalul unde lucrează şi se află în stare bună.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Pentru că tratează cazurile grave, la acest spital sunt înregistrate cele mai multe decese din judeţ, dar şi cele mai multe vindecări ale persoanelor spitalizate.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis să interzică circulaţia auto în Blaj, cu unele excepţii, în perioada 1-2 mai 2020. Potrivit primarului Gheorghe Rotar, ”de 1 mai nu avem ce sărbători”, iar sănătatea este mult mai importantă decât plimbatul prin oraş sau ieşitul la grătare. Primarul a făcut un apel la cetăţeni să rămână responsabili.

În judeţul Alba sunt înregistrate joi, 30 aprilie, un număr de 196 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit datelor transmise de DSP Alba. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 cazuri noi, au transmis reprezentanţii DSP Alba. Printre aceştia se află şi angajaţii firmei de panificaţie care au fost confirmaţi pozitiv. Joi sunt testaţi toţi angajaţii societăţii, respectiv peste 100 de persoane.

De asemenea, sunt 117 persoane vindecate şi 11 decese, cu unul mai mult faţă de situaţia de miercuri. Persoana decedată este un bărbat în vârstă, soţ al unei femei de 81 de ani decedată tot de coronavirus în urmă cu câteva zile.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei