Un limbric nebărbierit
Există specimenul din titlu. L-am văzut duminică la televiziunea publică (TVR 1). Dezavuez (ca să mă exprim cu o eleganţă care lor le-a lipsit) obiectivele celor care au avut idioata idee să dialogheze cu neica-nimeni care răspunde la numele de A. Cornea. Cine o fi şi ce-o învârti frustratul respectiv, nu am habar, dar m-a convins că în loc de apă, bea venin, în loc de lapte, soarbe acid, iar cafeaua şi-o îndulceşte cu zoaiele altor frustraţi şi oameni de nimic.
Hipochimenul în cauză îşi scuipa revolta că alte televiziuni acordau prea mult spaţiu de emisie trecerii în eternitate a poetului Adrian Păunescu, pulveriza venin că sicriul maestrului Păunescu nu avea ce căuta la Ateneul Român şi „elogia” îmbrăcămintea preşedintelui Băsescu „afişată” lângă catafalcul inegalabilului poet Adrian Păunescu.
Ruşine pentru televiziunea publică care trăieşte din bani publici – deci şi ai noştri cei mulţi care-l iubim pe poetul Păunescu. Ruşine vouă TVR şi celor care n-au „permis” alocarea câtorva minute de emisie în direct de la înmormântarea poetului.
Băsescu – preşedintele care în garderoba lui n-a găsit decât puloverul bleu-sictir pe care să-l afişeze lângă catafalcul Poetului, mi-a lăsat un gust amar. Românul badea Gheorghe, badea Ion, când merge în priveghi îmbracă haina cea bună în semn de respect pentru el şi cel dus, iar urmaşii, mai ales copiii poartă doliu. Dacă preşedintele Băsescu n-a îmbrăcat ceva potrivit pentru asemenea momente, dovedeşte că nu are respect nici pentru mama lui îngropată de curând. Cât despre respectul ce-l poartă Poporului Român s-a văzut şi se vede în sintagma băsesciană „să trăiţi bine”!
Dacă în 1996, în coloanele ziarului „Unirea” eu îl proclamam pe Adrian Păunescu Preşedintele Poeziei Române, în 6 noiembrie 2010, cu de la sine putere, l-am înscăunat în faţa Catedralei din Alba Iulia, Preşedintele Poeziei Româneşti.
Îl informez pe limbricul nebărbierit şi pe alţi detractori că din sufletul şi pana păunesciană au ieşit 56 (cincizeci şi şase) de cărţi şi Istoria Literaturii Române i-a rezervat zeci de pagini.
La final întreb: Limbricii scriu? Şi pot vorbi?!…
Nicu MURGĂŞANU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
Program de 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 17 minute
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum o zi
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 10 ore
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Politică Administrațieacum 5 zile
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi!