Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un general decorat de două ori cu Ordinul „Virtutea Militară” și de Armata SUA va comanda parada militară de la Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Centenarul Marii Uniri, de Ziua Națională a României, un general decorat de două ori cu Ordinul „Virtutea Militară” și de Armata SUA va comanda parada militară de la Alba Iulia.

Comandantul ceremonialului militar cu trupe și tehnică de luptă ce va avea loc la Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia, mai simplu spus parada militară, va fi generalul de brigadă dr. Virgil-Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, unul dintre cei mai galonați ofițeri ai Armatei României.

Citește și: Paradă militară de 1 Decembrie 2018, Ziua Națională a României, la Alba Iulia

Generalul Virgil Pop s-a născut pe 27 martie 1970, la Bistrița și a absolvit, în 1988, Liceul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. În 1991, a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu, acualmente Academia Forțelor Terestre,  și cursul integrator de vară în specialitatea de vânători de munte la Şcoala de Aplicaţie pentru Vânători de Munte Predeal. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare București, din 2002 fiind licențiat în științe militare, cu specializarea Conducere interarme – trupe de uscat. Din 2006 este doctor în științe militare al Universității Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti.

De asemenea, pe parcursul carierei militare a absolvit numeroase cursuri postuniversitare, de perfecționare și de comandă, atât pe linie militară și al secutirății și apărării naționale, cât și pentru pregătirea personalului didactic. Și-a început activitatea în iulie 1991, la Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu”, a avansat până la funcția de comandat de companie la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, iar  din iulie 2002 a devenit ofiţer de stat major la Comandamentul Corpului 1 Armată Teritorial „General Ioan Culcer”.

În octombrie 2004 a preluat comanda Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, iar după 5 ani a devenit  comandantul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” București. Din ianuarie 2014, a fost comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. În perioada mai  – octombrie 2016, a fost împuternicit locţiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, iar până în decembrie 2016, împuternicit comandant al Componentei Operaţionale Terestre și locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre. De la 1 ianuarie 2017 a devenit comandant al Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, iar de la 1 martie 2017 este comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

Citește și: 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia, program

Generalul de brigadă Virgil Pop a participat la două misiuni internaționale, în 2006 fiind Comandantul Detaşamentului RO FND XII din Kosovo, iar în 2008 – 2009, comandantul Batalionului 30 Manevră în teatrul de operaţii din Afganistan. Pentru activitatea sa remarcabilă, a fost distins cu nu mai puțin de 21 de ordine, medalii, premii şi diplome, printre care două Medalii NATO „Non article 5”, două Ordine „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, respectiv Ofițer, cu însemn pentru militari, 7 Embleme de Onoare ale Statului Major General,  Forţelor Terestre, Aeriene, Navale și Medicinei Militare, Logisticii (2), 5 Medalii de Merit „În Slujba Păcii”, clasele I, a II-a și a III-a, „Acțiuni Umanitare”, „În Slujba Armatei României” și Medalia „Crucea comemorativă pentru misiuni de menţinere a păcii – Kosovo” a Republicii Italiene.

Ceremonialul militar cu trupe și tehnică dedicat Centenarului Marii Uniri va avea loc de Ziua Națională a României, pe B-dul 1 Decembrie 1918, începând cu ora 15.30.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea