Rămâi conectat

Politică Administrație

Un fleac, ne-aţi păcălit!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu câteva zile, plecam entuziasmat către cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local de la Alba Iulia, unde iniţiasem, cu sprijinul colegilor din PSD şi ALDE,  primul meu proiect privind ”înfiinţarea şi organizarea unei comisii de analiză şi verificarea situaţiei stadionului «Cetate»  Alba Iulia”. Stadionul se află, de câţiva ani, aproape de ruină. Este un simbol al oraşului despre care am vorbit în campania mea electorală. Un obiectiv care, cred eu, trebuie redat albaiulienilor şi tuturor locuitorilor judeţului nostru. Am crezut, dintotdeauna, că sportul fără stadion este ca teatrul fără scenă. Sau ca filmul fără cinematograf, ori ca bunicii fără nepoţi.

Cred că, în lipsa unui stadion funcţional (şi nu mă refer aici doar la fotbal), o localitate cum e Alba Iulia nu poate fi numită nici măcar oraş, darămite „capitală” de secol XXI. O arenă este locul în care se naşte o stare de spirit, e salonul de maternitate al viitorilor campioni. Revenind la şedinţa despre care vorbeam, entuziasmul meu era dublat de vorbele primarului Mircea Hava de acum câteva săptămâni, de la şedinţa de constituire a Consiliului Local Alba Iulia. Citez: “Domnilor consilieri, ne aşteaptă patru ani de lucru. Alba Iulia, aşa cum a fost de 20 de ani, va fi, aici, pe masa dumneavoastră. Vă rog să înţelegeţi că aici lucrăm pentru oraş! (…)

Vă asigur că aici, în următorii patru ani, se va face administraţie. Vreau să vă spun că pentru oricare dintre dumneavoastră, nu doar pentru cei din PNL, uşa mea este deschisă”. În naivitatea mea, am crezut că ideea unei comisii care să facă o analiză a situaţiei stadionului şi care să se implice în reabilitarea acestei arene este un lucru benefic pentru întreaga comunitate. În fond, vorbim despre administraţie! Din păcate, malaxorul politic a intrat, ca de atâtea ori, în funcţiune. Ordinul pe unitate a fost dat: liberalii nu au votat acest proiect, e drept, cu o singură abţinere. În opinia mea argumentele lor sunt… „subţiri”. Adicătelea, m-au acuzat că sunt populist, că urmăresc avantaje electorale şi că ar fi trebuit să vin şi cu identificarea unor surse de finanţare pentru reabilitare. De parcă nu ar trebui să fim o echipă pentru oraş!

De parcă acest Consiliu Local are, indiferent de proiectele iniţiate, două MAME! Una a PUTERII, iar alta a opoziţiei! Bine, fie, admit că, poate, nu am ales cea mai inspirată cale, prin propunerea de a se înfiinţa o astfel de comisie, dar nu am văzut din partea consilierilor puterii nici măcar o intenţie constructivă, o discuţie în urma căreia să fie identificată o soluţie. De parcă eu aş fi vinovat de imaginea jalnică a stadionului, nu administraţia şi consilierii care au tolerat această stare de fapt, ani şi ani de zile! Îi anunţ pe albaiulieni, pe locuitorii judeţului şi pe colegii mei, în special liberali, din Consiliul Local, că nu o să dau înapoi niciun centimetru! În următoarea şedinţă a consiliului local, din luna august, o să fac demersuri pentru ca Stadionul „Cetate” să redevină o adevărată arenă judeţeană! Sper, mai ales pentru albaiulieni, ca atmosfera din şedinţele Consiliului Local să nu mai aibă accentele anilor 50, să nu mai existe ideea de NOI şi VOI şi să lucrăm, împreună, pentru Alba Iulia!

Trag un semnal de alarmă asupra modului superficial prin care unii consilieri tratează funcţiile în care au fost învestiţi cu încrederea cetăţenilor. Îi rog să nu se mai creadă la sediile de partid şi să acţioneze profesionist, ca oameni care girează şi impun direcţia de dezvoltare a municipiului pentru următorii 4 ani! E inacceptabil să văd că există persoane care nu au în faţă hotărârile pe care urmează să le voteze! Nu pot să văd că proiecte care au ca finalitate cetăţeanul se lovesc, invariabil, de barierele politice, că oameni care acum câţiva ani se bălăcăreau public au ajuns să stea de aceeaşi parte a mesei şi să contreze doar de dragul de a fi contra. În ceea ce mă priveşte, voi continua să mă implic, total, în toate proiectele care au ca finalitate dezvoltarea oraşului şi bunăstarea albaiulienilor!

Al dumneavoastră,
Mircea TRIFU, consilier
local INDEPENDENT
P.S.: În aceste zile, sportul din judeţul Alba este reprezentat la Jocurile Olimpice de la Rio, din Brazilia, de mărşăluitoarea Ana Rodean. Câteodată, chiar şi stadioanele în ruină sunt martori tăcuţi ai marilor performanţe…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea