Rămâi conectat

Actualitate

Un europarlamentar britanic i-a scris premierului român despre Roşia Montană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentarul britanic Roger Helmer i-a transmis premierului Mihai Răzvan Ungureanu o scrisoare deschisă pe tema proiectului minier de la Roşia Montană. Englezul, membru al Comisiei de Petiţii a forului european, consideră că proiectul Roşia Montană Gold Corporation are avantaje economice şi de ocupare a forţei de muncă ce sunt mai mari decât riscurile, pentru care, de altfel, sunt prevăzute măsuri adecvate de siguranţă. „Supravegherea Comisiei Europene în conformitate cu Directiva privind deşeurile miniere ar trebui să ne dea asigurări serioase”, precizează Helmer.
Europarlamentarul îşi arată şi rezervele faţă de recentele consultări conduse de europarlamentarul român Victor Boştinaru (PSD) pe tema proiectului minier. „Nu a dorit să permită opinii în contradictoriu sau să asculte puncte de vedere alternative”, adaugă Helmer în scrisoarea adresată premierului român, subliniind că punctul de vedere exprimat de Victor Boştinaru nu reprezintă poziţia oficială a Comitetului şi cu atât mai puţin a Parlamentului European.
Pe blogul său, unde a publicat şi scrisoarea către Mihai Răzvan Ungureanu, europarlamentarul britanic conservator se miră că unii colegi social-democraţi din România se opun creării de locuri de muncă. În calitate de membru al Comisiei de Petiţii a Parlamentului European, Helmer a vizitat România, întâlnindu-se atât cu susţinători, cât şi cu opozanţi ai proiectului de la Roşia Montană. „RMGC încearcă să reînvie mineritul în micuţa localitate Roşia Montană, situată într-o zonă a României care are nevoie disperată de investiţii şi unde rata şomajului este incredibil de mare”, scrie Helmer pe blogul său. Acesta consideră că opoziţia lui Victor Boştinaru este cauzată de motive politice şi explică demersul său către premierul român prin aceea că a dorit să contrabalanseze discursul europarlamentarului român menţionat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea