Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un dezastru pentru românii şi ungurii din România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Domnule consilier Ioan Florea, ce părere aveţi despre alianţa de la guvernare PDL – UDMR?
– În primul rând remarc participarea UDMR cot la cot cu PDL la cea mai proastă guvernare postdecembristă. Cu aproape un an în urmă, preşedintele românilor, aşa cum îi place lui Traian Băsescu să se intituleze, anunţa la televizor cea mai bună măsură anticriză, aceasta fiind tăierea salariilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută. PDL şi UDMR au trecut repede această lege prin Parlament şi faptul s-a împlinit: au fost tăiate salariile cu 25 la sută, pensiile s-au recalculat sau impozitat şi TVA a crescut de la 19 la 24 la sută. Aceste măsuri ne-au afectat pe toţi, români şi deopotrivă unguri. UDMR trebuie să ştie că salariile s-au redus şi la profesorii şi funcţionarii maghiari, iar preţurile cresc pentru toţi cetăţenii ţării. În concluzie, guvernarea la care UDMR este parte nu iartă pe nimeni, indiferent de etnie.
– Totuşi, UDMR, prin miniştrii săi, încearcă să ajute populaţia de etnie maghiară.
– Acest sprijin e posibil pentru că PDL este un partid slab, care cedează şantajului pentru a se menţine cu orice preţ la guvernare.
– Aveţi exemple în acest sens?
– Sigur, sunt mai multe, amintesc aici Legea educaţiei, Legea de restructurare administrativă, Legea minorităţilor, dar cel mai elocvent exemplu este, indiscutabil, reforma din Sănătate implementată de ministrul Cseke Attila. E o certitidine că reforma în Sănătate din judeţele Harghita şi Covasna a fost una de catifea, adică în zonele amintite nu a fost desfiinţat nici un spital, iar în judeţele cu populaţie maghiară din Ardeal s-a desfiinţat cel mult un spital. Alianţa PDL – UDMR rămâne una a şantajului, acceptat de cuplul Băsescu – Boc în detrimentul tuturor, şi al românilor şi al maghiarilor din România. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea