// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Un deputat PNL a publicat pe rețeaua de socializare ”bilanțul” gafelor comise de premierul Viorica Dăncilă. LISTA celor 40 de greșeli gramaticale și de exprimare

O listă cu 40 de greșeli gramaticale și de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă, gafe comise de la preluarea mandatului și până în prezent, în spaţiul public, în timpul declaraţiilor sau conferinţelor de presă, a fost postată de Ovidiu Raețchi, deputat PNL, pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook.

”Am făcut și eu un bilanț al premierului Dăncilă – dincolo de desenele și cifrele sub care biata femeie încearcă să își pitească inadecvarea. Și am ajuns la următoarele concluzii: 1. Dăncilă este Bulă al anilor 20-20; 2. La un an de guvernare, gafele ei vor depasi oficial numărul bancurilor cu Bula de pe vremea lui Ceaușescu; 3. Spre deosebire de Dancila, Bula era, totusi, inofensiv si simpatic. Priviți, așadar, adevăratul bilanț al premierului Viorica „Bulă” Dăncilă”, a scris deputatul liberal:

1. In cadrul unei sedinte de guvern, a spus 20-20 in loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului”.

2. A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, in timpul unei sedinte a Executivului, citind de pe foi.

3. La intalnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul raspuns pe care premierul Dancila a stiut sa-l dea la o intrebare in limba engleza din partea omologului israelian a fost: “He, he”.

4. Gafa de protocol la intalnirea cu Papa Francisc. Viorica Dancila nu a invatat in engleza formula de adresare catre Suveranul Pontif, rostind: “Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity”.

5. „Cei care dezinformeaza UE sunt autisti”- declaratie care i-a adus o plangere la CNCD.

6. Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

7. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dancila l-a invitat in Palatul Victoria inaintea intonarii imnurilor celor doua tari. Acesta i-a facut un semn discret sa astepte.

8. A repetat gafa si i-a facut semn premierului croat sa intre in Palat inainte de salutarea garzii de onoare.

9. La finalul declaraţiilor comune, premierul Dancila i-a propus acestuia intr-o engleza stricata: “Make a photo?”.

10. In conferinta de presa comuna, Dancila a declarat: “Am avut discutii foarte interesante privind cooperarea noastra (…) si in perspectiva apartenentei cele doua state”.

11. „Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAŢIA… ăăă… reducem birocraţia”- afirmaţie făcută în timpul unei şedinţe de guvern.

12. „Avem apoi oraşul medical universal…universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei”.

13. “Sunt trei stadioane care deja se fac: Dinamo, Rapid şi..Giuleşti” (după ce s-a uitat în mod vizibil pierdută după consilieră, aşteptând să i se şoptească un răspuns).

14. La primirea premierului eston Juri Ratas, Viorica Dancila a ramas blocata pe pista din aeroportul Mihail Kogalniceanu, dupa care si-a intrebat consilierul daca trebuie sa astepte onorul de la soldatii de garda sau poate pleca.

15. I-a uitat numele premierului eston Juri Ratas in cadrul declaratiilor oficiale.

16. Episodul arborarii gresite a steagului Estoniei, situatie corectata chiar de premierul Juri Ratas, in timp ce Viorica Dancila a asistat impasibila, ba chiar a mai si aplaudat gestul acestuia la final.

17. La moţiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: „Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Monetară(..)”

18. „De ce minţiţi oamenii că în fiecare lună a crescut preţurile?”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.

19. „Această dezinformare este pur şi simplu o minciună!” – afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.

20. „Majorările de preţuri s-au diminuat.”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzura.

21. “Criticile aduse Guvernului de catre Opozitia PARLAMENTALA”.

22 In deplasarea de la Lisabona, Dancila i-a vorbit premierului portughez despre provocarile UE care vor aparea “prost” Brexit.

23. La intoarcerea din vizita facuta in Portugalia, Dancila a declarat ca a vorbit despre preluarea “Presedintiei Romaniei”, fiind vorba de fapt despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului European.

24. In cadrul acelorasi declaratii, Dancila a spus ca a mai vorbit si despre dezvoltarea relatiei “privelegiate” dintre Romania si Portugalia.

25. Intr-un interviu acordat la Bruxelles dupa o intalnire cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, Dancila a declarat ca au vorbit despre “abuzul in servici”.

26. In cadrul aceluiasi interviu, Dancila a vorbit despre “dosare care pe urma au fost achitate”, nestiind ca doar oamenii pot fi achitati, nu si dosarele.

27 „Aceste lucruri trebuiesc puse in balanta”; “Imi doresc ca sa pornim de la un moment zero”; “S-a aratat nemultumirea faptului ca nu exista consens”.

28. La Simfonia Lalelor, in Pitesti, copii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă, iar o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa sa. Premierul Dăncila a aplaudat fericita.

29. „Dorim să ne anexăm pe prevenţie”, în loc de „să ne axăm pe prevenţie”.

30. “Am participat la punerea în FUNCŢIE a staţiei de pompare…”.

31. Intr-o sedinta de guvern a pronunţat de trei ori „Boing” numele companiei „Boeing”.

32. „Faceţi un exerciţiu DE IMAGINE şi puneţi-vă în locul meu”.

33. „Am dat ordonanţă de urgenţă cu privire la persoanele cu DEZABILITĂŢI”.

34. „Cu aceste soluţii veţi rezolva problemele care le aveţi”.

35. „Am reuşit să acredităm autorităţile de MENEGEMENT”.

36. „Educaţia şi sănătatea cetăţeanului sunt PREMORDIALE”.

37. „Vreau o relaţie instituţională bună PREŞEDENŢIE, Guvern, Parlament.”

38. Intr-o emisiune TV, intrebata de inundatii si daca sunt culturi afectate, Viorica Dancila raspunde afirmativ, iar apoi recita, minute in sir, despre programele de irigatii ale Guvernului .

39. “Acest guvern a facut ca apa sa fie gratuita pana la statia de pompare”.

40. Crede ca Pakistan si Iran sunt in UE: „Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, acestea sunt cele 40 de greşeli identificate de parlamentarul liberal.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Un deputat PNL a publicat pe rețeaua de socializare ”bilanțul” gafelor comise de premierul Viorica Dăncilă. LISTA celor 40 de greșeli gramaticale și de exprimare

 1. Codru 25.07.2018 la 20:26

  Face gafe dar nu fura! Stim si noi pernele astea
  Nu fac parte din partide politice dar ma intreb La ce foloseste acest clasament!?
  Sunt lucruri mai serioase de facut!

 2. Adrian 27.07.2018 la 12:37

  Nu fură? Cred că glumești e pusă acolo ca proastă ca să poată fura ceilalți cu aprobarea ei! Daddy știe de ce e acolo pusă.

 3. Kamikaze 27.07.2018 la 22:01

  Lozinca completa antipsd ar trebui sa fie : fara penali si fara imbecili !