Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un consilier local dintr-o comună din Alba şi-a pierdut mandatul pentru că şi-a schimbat domiciliul în altă comună. Ce a făcut ca să revină în funcţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce s-a mutat cu domiciliul într-o altă comună, un consilier local din comuna Întregalde şi-a pierdut mandatul de ales local. Peste câteva luni a revenit cu domiciliul la Întregalde, dar nu şi-a mai putut salva postul de ales local. Pentru că a fost refuzat, fostul consilier a dat în judecată administraţia locală.

Tecşa Nicolae şi-a scimbat domiciliul, de la Întregalde, la Jidvei, în luna februarie 2019.

”Deoarece schimbarea domiciliului a fost adusă la cunoştinţa Consiliului Local Întregalde doar la începutul lunii septembrie 2019, consiliului local ii revine a sarcina de a adopta in prima şedinţa desfăşurată după apariţia evenimentului, respectiv în luna septembrie 2019, la propunerea primarului o hotărâre de constatare a autorităţii deliberative a încetării de drept a mandatului de consilier local precum si vacantarea locului de consilier local. S-a iniţiat astfel proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al domnului Tecsa Nicolae. În data de 25.09.2019 a fost adoptată HCL nr.56/25.09.2019 privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local”, susţin reprezentanţii Primăriei.

Ulterior, Instituţia Prefectului a constatat că hotărârea este legală. Când a aflat că îşi va pierde mandatul, alesul local şi-a refăcut domiciliul pe teritoriul comunei Întregalde, dar acest lucru nu l-a scăpat de pierderea mandatului.

”Faptul că şi-a refăcut domiciliul pe raza comunei Întregalde începând cu data de 18.09.2019 nu întrerupe încetarea de drept a mandatului de consilier înainte de termen care a avut loc la data apariţiei evenimentului, respectiv 14.02.2019, dată la care Consiliul Local Întregalde constată încetarea mandatului de consilier”, se mai precizează în acţiunea Primăriei Întregalde. Acesta a apreziat, însă, că hotărârea este nelegală.

”Corespunde adevărului faptul ca în luna februarie i-a fost eliberată cartea de identitate care atesta că domiciliul său era în comuna Jidvei. Despre acest aspect a omis să informez Consiliul Local Întregalde pentru că nu a cunoscut îndeajuns de bine faptul că trebuia să informeze aceasta autoritate. În perioada februarie-septembrie a participat la şedinţele de Consiliu Local ce au fost convocate potrivit legii.

Despre problema schimbării domiciliului a aflat abia în luna august. Cu aceasta ocazie i s-a transmis de la Primăria Întregalde că schimbarea domiciliului ar atrage pierderea mandatului de consilier local. Faţă de aceasta situaţie a făcut demersurile necesare, care s-au concretizat în faptul că la data de 18.09.2019 a fost eliberată cartea de identitate care atestă faptul că domiciliul său la acel moment era în sat Tecşeşti”, a spus reclamantul în cererea de chemare în judecată, introdusă la Tribunal în octombrie 2019.

În final, instanţa de judecată a respins acţiunea fostului consilier pentru că acesta a uitat să plătească taxa de timbru în valoare de 50 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea