Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un bețiv a făcut scandal mare, la Spitalul din Cugir – Medicii au chemat jandarmii s=-l potolească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Injuriile, insultele, aluziile indecente la adresa asistentelor şi obscenităţile proferate într-o unitate medicală i-au adus unui bărbat din Cugir o amendă de 1.100 de lei. Incidentul s-a petrecut joi, 19 martie a.c., în jurul orei 17.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir.

Bărbatul se afla în avansată stare de ebrietate şi fusese adus de un echipaj de la ambulanţă pentru a primi tratament medical adecvat. După ce dânsul a considerat că şi-a revenit a dorit să plece, intrând în contradicţie cu personalul medical care a apreciat că nu se află într-o stare îndeajuns de bună pentru a fi lăsat să părăsească unitatea medicală. Nemulţumit de diagnosticul stabilit de medicul de gardă şi de faptul că trebuia să aştepte întins pe un pat până când medicamentele îşi făceau efectul, bărbatul a făcut aluzii indecente la adresa asistentelor medicale, a înjurat, a jignit şi a ameninţat cu acte de violenţă întreg colectivul medical, perturbând astfel activitatea secţiei şi provocând indignarea celor din jur”, precizează Cosmin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba.

În aceste condiţii, la faţa locului a intervenit de urgenţă un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un poliţist şi un jandarm, care l-a calmat pe pacientul recalcitrant şi a făcut ca, în scurt timp, unitatea medicală să-şi poată relua activitatea în parametri normali. Bărbatul a fost identificat ca fiind B.S. (45 de ani ), domiciliat în oraşul Cugir, iar pentru fapta comisă, coroborat cu refuzul de a colabora cu organele de ordine, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1100 de lei. Totodată, i s-a pus în vedere că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile luate împotriva lui vor fi mult mai drastice, putând fi chiar de natură penală.

Încă o dată facem apel la cetăţeni să nu profereze în public injurii, expresii jignitoare, vulgare sau ameninţări cu acte de violenţă deoarece, prin aceasta, încalcă regulile de convieţuire socială statuate de lege şi riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 200 lei şi 1.000 lei. În plus, atragem atenţia că dacă astfel de fapte sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, amenda este mult mai mare, fiind cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 de lei”, reamintește purtătorul de cuvânt al jandarmilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea