Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din județul Sălaj plătește acum „oalele sparte”. Făcea comerț ilegal cu ele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care efectua acte ilegale de comerț, a fost sancționat de către jandarmi, marfa fiindu-i confiscată. Acesta a fost sancționat contravențional și cu 800 de lei pentru comerț ilicit, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității și proferarea de injurii și expresii jignitoare.

Efective ale Jandarmeriei Alba au confiscat marți în satul Tătârlaua, într-o acțiune de prevenire a comerțului ilicit, 75 de oale de diferite mărimi și culori. La solicitarea organelor de ordine de a prezenta documentele de proveniență a bunurilor, bărbatul a devenit ezitant, iar fiindu-i cerute documentele de identificare, acesta a început să aducă amentințări și injurii.
În urma acestor fapte, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 de lei pentru comert ilicit, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității și proferarea de injurii și expresii jignitoare, iar marfa găsită asupra lui a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.
În conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.
Aducem în atenția cetăţenilor că, pot sesiza prin apel a 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal asigurăndu-i că vom acţiona prompt pentru identificarea vinovaţilor ori de câte ori vom fi solicitaţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea