Un bărbat din județul Sălaj plătește acum „oalele sparte”. Făcea comerț ilegal cu ele

Un bărbat care efectua acte ilegale de comerț, a fost sancționat de către jandarmi, marfa fiindu-i confiscată. Acesta a fost sancționat contravențional și cu 800 de lei pentru comerț ilicit, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității și proferarea de injurii și expresii jignitoare.

Efective ale Jandarmeriei Alba au confiscat marți în satul Tătârlaua, într-o acțiune de prevenire a comerțului ilicit, 75 de oale de diferite mărimi și culori. La solicitarea organelor de ordine de a prezenta documentele de proveniență a bunurilor, bărbatul a devenit ezitant, iar fiindu-i cerute documentele de identificare, acesta a început să aducă amentințări și injurii.
În urma acestor fapte, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 de lei pentru comert ilicit, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității și proferarea de injurii și expresii jignitoare, iar marfa găsită asupra lui a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.
În conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.
Aducem în atenția cetăţenilor că, pot sesiza prin apel a 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal asigurăndu-i că vom acţiona prompt pentru identificarea vinovaţilor ori de câte ori vom fi solicitaţi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...