Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Un banal sirop de tuse, care se găsește și pe piața din România, ar putea deveni primul tratament pentru Parkinson

Darius BUZGURE

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Un banal sirop de tuse, care se găsește și pe piața din România, ar putea deveni primul tratament pentru Parkinson

Crunta boală Parkinson, care se manifestă printr-o tulburare progresivă a sistemului nervos care afectează mișcarea, s-ar putea să fie încetinită cu ajutorul unui medicament, potrivit oamenilor de știință. Este vorba despre un banal sirop de tuse, care ar putea deveni astfel primul tratament pentru această boală.

Siropul de tuse, care se gășește și în România, se numește Ambroxol și a fost descoperit în urma cu 50 de ani, fiind supus mai multor teste în ultimii ani.

Potrivit Science Alert, cercetătorii au descoperit că siropul de tuse poate încetini evoluția bolii, după ce a trecut cu succes două studii și urmează să fie testat la scară largă.

O echipă de oameni de știință de la University College London a demonstrat că medicamentul are efecte protectoare la nivelul creierul pacienților cu Parkinson.

Până acum, nu s-a descoperit un tratament pentru Parkinson care să încetinească sau să oprească evoluția bolii. Toate medicamentele create până acum s-au concentrat asupra simptomelor.

Boala Parkinson a fost descrisă pentru prima dată în 1817 de către medicul englez James Parkinson și este o tulburare neurodegenerativă progresivă asociată cu pierderi de neuroni dopaminergici.

Majoritatea persoanelor cu această afecțiune sunt diagnosticate când au vârsta de 60 de ani sau mai mult, dar există cazuri în care boala poate debuta mult mai devreme. Boala are cinci etape:

  • Etapa 1. Simptomele sunt ușoare și nu interferează cu calitatea vieții bolnavului;
  • Etapa 2. Simptomele se înrăutățesc și activitățile zilnice devin mai dificile și necesită mai mult timp pentru a fi îndeplinite;
  • Etapa 3. Este echivalentă cu stadiul mediu al bolii. Persoana își pierde echilibrul, se mișcă mai încet, iar căderile sunt frecvente;
  • Etapa 4. Simptomele devin grave, iar individul are nevoie de asistență pentru mers și activități zilnice;
  • Etapa 5. Este stadiul cel mai avansat al bolii Parkinson în care individul nu este în măsură să meargă și va avea nevoie de ajutor permanent.

Surse: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea