Un băiețel de 8 ani, din Alba, a cucerit inimile tuturor cu vocea și cântecele patrotice pe care le interpretează: „Îi îndemn pe români să vină în țară și să luptăm pentru ea”
Se numește Tudor Limbean și este din Vințu de Jos, județul Alba. Băiețelul a cucerit inimile tuturor cu vocea și interpretările sale, în special de cântece patrotice.
Este copilul care începe, zilnic, emisiunile la România Tv. El dă ora exactă în fiecare dimineață cu Imnul României. Fix la 05.58, la România Tv, emisiunile încep cu Imnul României, interpretat de un copil, de câțiva anișori.
Este vorba despre un mic artist, pe numele său Tudor Florin Limbean, din Vințul de Jos, membru al Ansamblului folcloric Vințana și elev al Școlii Iuliu Maniu din localitate. Acesta, interpretează, pentru România Tv Imnul României, înregistrat, în fața Sălii Unirii din Alba Iulia.
Studiază pianul și canto, dar face și teatru, îi place să vadă oamenii cum aplaudă. Spune că teatrul e ca și atunci când cântă: „Să cânți e ușor, să faci actorie e un pic cam greu. Eu învăț foarte repede, am memorie foarte bună”.
„Nu am emoții pe scenă. De la 4 ani, când am urcat pe scenă prima dată, mi-au trecut după 2 minute și de atunci tot urc pe scenă. Mă rog la Dumnezeu și zic că nu sunt acolo”, spune Tudor.
Vrea să fie artist, îi plac cântecele populare și cântecele patriotice în mod special. Ascultă cu drag pe Ioan Bocșa, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, dar și alți interpreți cunoscuți. Alături de mulți dintre ei a și urcat pe scenă și a interpretat muzica atât de dragă lui.
Participă la numeroase evenimente muzicale peste tot în țară, dar și la acțiuni de caritate. La Cugir, a cântat pentru a strânge bani cât mai mulți: „Îmi place să ajut omul, să fac bine în țara asta”.
Băiețelul nu doar interpretează cântece patriotice, dar și este un mare patriot și iubitor de țară. Tudor Limbean vrea să se facă și militar: „Militarii știu multe, ne apără țara, ei se duc în misiuni ca să rămână pământul ăsta al nostru”, spune micuțul.
„Moșii și strămoșii au luptat pentru țara asta, au vrut să aibă libertate. Iubesc steagul ăsta, tricolorul românesc”.
Iar ca îndemn în zilele tulburi prin care România trece, un suflet pur vine cu un îndemn și un mesaj din suflet, pentru românii plecați peste hotare: „Dacă mai sunt români în țări străine să vină înapoi, să lupte pentru țara asta, de ce au plecat? Știu că au făcut bani, dar și aici sunt locuri de muncă. Să veniți înapoi să munciți, să faceți dreptate și cu toții să ne unim la Alba Iulia în Cetate”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni
Traficul rutier îngreunat pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii: Mașină blocată în zăpadă pe DN 75 pe Valea Arieșului Mare spre Arieșeni Traficul rutier este îngreunat vineri seara pe DN 74, Zlatna-Abrud, din cauza ninsorii. O mașină a rămas blocată pe DN 75, pe Valea Arieșului spre Arieșeni. Citește și: UPDATE FOTO | Intervenție […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan