Un băiețel de 8 ani, din Alba, a cucerit inimile tuturor cu vocea și cântecele patrotice pe care le interpretează: “Îi îndemn pe români să vină în țară și să luptăm pentru ea”

Se numește Tudor Limbean și este din Vințu de Jos, județul Alba. Băiețelul a cucerit inimile tuturor cu vocea și interpretările sale, în special de cântece patrotice.

Este copilul care începe, zilnic, emisiunile la România Tv. El dă ora exactă în fiecare dimineață cu Imnul României. Fix la 05.58, la România Tv, emisiunile încep cu Imnul României, interpretat de un copil, de câțiva anișori.

Este vorba despre un mic artist, pe numele său Tudor Florin Limbean, din Vințul de Jos, membru al Ansamblului folcloric Vințana și elev al Școlii Iuliu Maniu din localitate. Acesta, interpretează, pentru România Tv Imnul României, înregistrat, în fața Sălii Unirii din Alba Iulia.

Studiază pianul și canto, dar face și teatru, îi place să vadă oamenii cum aplaudă. Spune că teatrul e ca și atunci când cântă: “Să cânți e ușor, să faci actorie e un pic cam greu. Eu învăț foarte repede, am memorie foarte bună”.

“Nu am emoții pe scenă. De la 4 ani, când am urcat pe scenă prima dată, mi-au trecut după 2 minute și de atunci tot urc pe scenă. Mă rog la Dumnezeu și zic că nu sunt acolo”, spune Tudor.

Vrea să fie artist, îi plac cântecele populare și cântecele patriotice în mod special. Ascultă cu drag pe Ioan Bocșa, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, dar și alți interpreți cunoscuți. Alături de mulți dintre ei a și urcat pe scenă și a interpretat muzica atât de dragă lui.

Participă la numeroase evenimente muzicale peste tot în țară, dar și la acțiuni de caritate. La Cugir, a cântat pentru a strânge bani cât mai mulți:  “Îmi place să ajut omul, să fac bine în țara asta”.

Băiețelul nu doar interpretează cântece patriotice, dar și este un mare patriot și iubitor de țară. Tudor Limbean vrea să se facă și militar: “Militarii știu multe, ne apără țara, ei se duc în misiuni ca să rămână pământul ăsta al nostru”, spune micuțul.

“Moșii și strămoșii au luptat pentru țara asta, au vrut să aibă libertate. Iubesc steagul ăsta, tricolorul românesc”.

Iar ca îndemn în zilele tulburi prin care România trece, un suflet pur vine cu un îndemn și un mesaj din suflet, pentru românii plecați peste hotare: “Dacă mai sunt români în țări străine să vină înapoi, să lupte pentru țara asta, de ce au plecat? Știu că au făcut bani, dar și aici sunt locuri de muncă. Să veniți înapoi să munciți, să faceți dreptate și cu toții să ne unim la Alba Iulia în Cetate”.

 

 

 

 

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ALEXANDRU SPINEAN 18 august 2018 at 9:53

TUDOR LIMBEAN ESTE ELEV IN CLASA A II-a LA LICEUL GERMAN SEBES -MAI DOCUMENTATI-VA
TOTUSI NU ESTE PREA MU;LT PENTRU UN COPIL DE 8 ANI?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...