Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Editorial

Un an electoral comasat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

    Anul nou 2012 va fi un an electoral atât la noi în ţară cât şi pe întreg mapamondul. Vor avea loc alegeri prezidenţiale în cele mai mari şi mai puternice ţări ale lumii începând cu Rusia, SUA, Franţa şi încheind cu China unde se preconizează, de asemenea, schimbarea şefului statului. Chinezii au însă o democraţie originală, cam aşa cum de fapt avem şi noi, dacă ne gândim că alegerile comasate sunt tot un fel de creaţie originală dar pur românească. De fapt o invenţie politicianistă, la care au pus umărul atât partidele de la putere cât şi cele din opoziţie, care au decis ca în acest an toate alegerile să fie locale! Adică la mâna primarilor şi a şefilor de la consiliile judeţene. Alegerile comasate convin de fapt şi PSD-ului, care are cei mai mulţi primari, urmaţi de cei de la PDL şi PNL. Şi la capitolul preşedinţi de consilii judeţene domină aleşi PSD şi PNL. Aşa că dacă primarii şi şefii de judeţe, chiar şi cei ai opoziţiei, vor fi la „butoane”,în alegerile comasate firesc a fost ca şefii lor, Victor Ponta şi Crin Antonescu să mimeze în parlament pe opozanţii, astfel că au preferat să facă pe revoluţionarii şi să adopte limbajul adecvat, în locul unui discurs de forţă şi convingător cu care ne-au obişnuit liberalii şi mai ales Brătienii care nu o dată, au întors soarta ţării folosind cuvântul, arma cu cea mai lungă bătaie.
Anul electoral 2012 va fi însă nu numai un an de bătălie şi bălăcăreală politică ci şi unul de austeritate, de strâns cureaua de către poporeni, pentru că preţurile la energie, gaze, carburanţi, utilităţi, asigurări, coplăţile pentru servicii medicale şi amenzile rutiere, taxele de înmatriculare ca şi pentru… apa de ploaie vor creşte, astfel că potrivit modificărilor din Codul fiscal, tot ce mişcă în ţara aceasta va fi impozitat. Chiar şi cei mai săraci, asistaţii social, dacă nu îşi plătesc impozitele, nu vor mai primi ajutoarele de supravieţuire. Ţara are nevoie de bani, pentru a-şi plăti datoriile şi împrumuturile externe scadente, dar şi pentru a-şi achita contribuţia la bugetul UE, care este tot mai substanţial, în timp ce absorbţia fondurilor europene, e tot mai mică sau aproape deloc ca în 2011. Striviţi sub talpa FMI şi a băncilor străine care deţin controlul resurselor financiare, a cămătarilor lumii, care ne-au adus în pragul falimentului, românii îi vor putea schimba la alegerile comasate pe toţi politicienii, locali şi parlamentari, incapabili să înţeleagă că lumea reală nu este cea pe care au construit-o ei. Nici la noi şi nici în SUA, sau Rusia unde răzmeriţele violente anunţă o nouă etapă istorică, aceea în care omul, cetăţeanul, să nu mai fie sufocat de lăcomia celor care au transformat banul într-o nouă armă de dominaţie şi manipulare.
Revenind însă la noi acasă, chiar aici în Alba, trebuie să spunem că dincolo de bătăliile electorale avem speranţa că lucrurile se vor mai mişca, în sensul că afacerile se vor extinde şi că  vom avea şi progrese, realizări şi împliniri. Lucrările la autostrada Orăştie – Sebeş (centura de ocolire ar putea fi gata până la alegeri), ca şi cele de la Alba Iulia, Zlatna, Blaj se vor finaliza cu mari obiective edilitare şi de infrastructură, iar la Roşia Montană şi Roşia Poieni, probabil că se vor derula proiectele gigantice, ce ar putea face din România principalul producător de aur din Uniunea Europeană care va întrece producţia cumulată a Finlandei şi a Suediei, ţări care sunt acum pe primul loc în UE. Important este ca afacerea Roşia Montană să fie în primul rând benefică pentru noi, românii, pentru moţii noştri şi copiii lor, astfel ca controversatul proiect să nu se transforme într-un nou şi dezastruos… Petrom.
În fine, anul acesta se vor împlini 200 de ani de la raptul istoric al Basarabiei de către Rusia ţaristă. Este o comemorare tristă, dar şi un moment de a reflecta şi a acţiona pentru ca identitatea românilor dintre Prut şi Nistru, limba şi datinile lor ancestrale, să fie păstrate, cel puţin aşa cum o face UDMR-ul pentru maghiarii din România. Dacă nu-i putem aduce acasă la patria mamă, atunci să-i apărăm pe fraţii noştri de dincolo de Prut, ca să aibă măcar aceleaşi privilegii de care se bucură ungurii din România!
Aşadar, 2012 este un an plin de evenimente care ne-ar putea aduce împliniri, nu numai eşecuri, mai ales că specialiştii în numerologie şi ştiinţe oculte spun că prin adunarea cifrelor conturate de anul 2012, ajungem la   anul universal 5, care este caracterizat de expansiune, de întoarcerea la viaţă, de progrese! Adică, plin de speranţe! Căci speranţa este motorul vieţii. La mulţi ani!

Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea