Un albaiulian reprezintă interesele studenţilor din România. Vezi cum a influenţat Statutul Studentului
Mihai Dragoş este albaiulianul care a ajuns la Bucureşti în postura de Preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) din august 2012. Prin această funcţie tânărul în vârstă de 25 de ani reprezintă drepturile şi interesele studenţilor la nivel naţional. Prin afilierea Federaţiei la Organizaţia Europeană a Studenţilor, Mihai poartă cuvântul studenţilor români pentru a fi ascultaţi şi la nivel European.
Cea mai importantă realizare a organizaţiei a fost făcută publică ieri când site-urile naţionale de ştiri au preluat un comunicat de presă al organizaţiei care se referă la Statutul Studentului adoptat prin Ordin de Ministru. Acesta are caracter obligatoriu pentru toate universitățile din România. Statutul Studentului oferă acestora dreptul de a fi informaţi cu privire la programă și la modalitățile de evaluare încă de la începutul semestrului, iar orice modificare a acestora se poate face doar cu acordul studenților. Profesorii sunt de asemenea obligați să publice și să respecte baremul de notare. Studenții care au o dizabilitate certificată medical pot beneficia de o modalitate de evaluare separată, adaptată nevoilor lor, cu respectarea cerințelor cursului.
Alături de colegii săi a influenţat Legea Educaţiei Naţionale prin propuneri si activităţi de lobby. Proiectul iniţial cuprindea puţine prevederi avantajoase pentru studenţi, iar unele articole care ţin de drepturile lor au fost introduse la iniţiativa ANOSR.
Studenţii din Alba care se simt nedreptăţiţi au posibilitatea să apeleze la Liga Studenţilor care va transmite mesajul la ANOSR. Albaiulieni pot participa la viaţa civică şi studenţească prin semnalarea oricăror nereguli dar şi exemple de bună practică pe site-ul organizaţiei.
„Am ajuns preşedinte ANOSR după 5 ani de activitate în organizaţii studenţeşti, trei la
nivel local şi două la nivel naţional. M-a ajutat mult şi experienţa din Consiliul Elevilor de la Colegiul National Horea, Cloşca şi Crişan. Din fericire am avut norocul să particip la obţinerea unor rezultate importante de către federaţie, însă până la a avea un învăţământ superior care să răspundă cu adevărat nevoilor noastre mai sunt foarte multe de făcut. Din păcate suntem învăţaţi că nu putem schimba nimic, iar asta este nu doar fals ci şi periculos pentru evoluţia societăţii. De fapt se pot face schimbări, iar succesul este direct proporţional cu gradul de unitate şi determinare în lupta pentru drepturile care ni se cuvin. Sper ca tot mai mulţi tineri să se implice în organizaţii studenţeşti şi alte structuri şi să contribuie la viaţa civică din România!” a declarat pentru Ziarul Unirea, preşedintele ANOSR Mihai Dragoş.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]