Ziarul Unirea
 

Ultimatum de la ministrul Teodorovici pentru șeful ANAF – Are termen până luni să simplifice recuperarea taxei auto

Potrivit ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici, șeful ANAF are trermen pana luni, la ora 9.00, sa redacteze un ordin care să debirocratizeze și să simplifice recuperarea taxei auto de către beneficiari.

Oficialul i-a cerut public, vineri, șefului Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Ionuț Mișa, să redacteze un ordin care să simplifice procedura, după ce a aflat, în urma unei vizite oficiale la Administrația Finaciară, cât este de complicat ca o cerere depusă pentru restituirea taxei auto să ajungă la plată.

“Vreau sa dau un mesaj catre conducerea ANAF de la Bucuresti. Vorbeam cu colegii de la Fisc legat de acea declaratie pentru taxa auto. Am aflat, din pacate, ca e nevoie de un dosar gros pentru aceasta rambursare de taxa auto si am zis asa: eu am dat un ordin si am spus modelul de cerere este in formatul respectiv, in care omul isi trece numarul CNP, masina, seria sau ce pune el acolo. Pe baza acelei cereri, omul vine la ghiseu, eu la ghiseu intru frumos in sistemul meu – si il rog pe domnul presedinte Misa de la Fisc sa ma urmareasca, ca luni dimineata la ora 9:00 vreau sa vad pe birou ordinul care schimba lucrurile cum spun eu acum, cu cererea la ghiseu, functionarul de la Fisc introduce frumos in sistem CNP-ul, vede ca persoana respectiva a cumparat in anul cutare masina cutare, ca a platit taxa auto respectiva.

El trebuie sa aiba o formula de calcul a dobanzilor. El da print la document, il pune omului in fata sa verifice datele ca sunt corecte, vede care e suma – principala si dobanda, semneaza frumos de primire, merge frumos apoi la ghiseul alaturat sau la Trezorerie si isi ia banii. Nu documente, nu control preventiv-financiar! Cand omul a platit banii la stat, nu a facut nimeni control prealabil. A platit taxa si noi trebuie sa dam banii inapoi. Trebuie o cerere, o foaie si tu vii cu dosare?! Domnul presedinte

Misa are weekendul la dispozitie. De marti incolo, se vor schimba lucrurile”, a spus, vineri, la Bistrita, Eugen Teodorovici.

Ministrul a explicat ca noile modificari se vor aplica numai celor care vin de acum inainte sa depuna solicitari de restituire a taxei auto.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...