Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ultima fiță: Să duci câinele la psiholog. Cât costă o consultație pentru patruped

Ioana Oprean

Publicat

în

Și animalele, nu doar oamenii pot suferi de fobii, anxietăţi sau depresii. Pentru a le ajuta, un tânăr biolog din Cluj, specializat în psihologia şi comportamentul animalelor, face terapie cu necuvântătoarele. Iar rezultatele nu întârzie să apară.

Mylo este un Teckel de trei ani, care se teme de aspirator. Pentru a-şi depăşi frica, stapânii l-au adus la psiholog.

Roxana Bot, proprietar: „Mylo a fugit pe scări. Este locul lui de refugiu şi am avut cred la un moment dat şi o jumătate de zi în care nu a vrut să coboare.”

Rezultatele au început să apară încă de la primele şedinţe de terapie.

Răzvan Voica, proprietar: „Am lucrat de cam de opt ori în intervalul ăsta şi aţi văzut progresul. Deci astăzi a stat la o distanţă relativ mică de el. Simţeam că nu vreau chestia aia de dresaj, de a fi un stăpân, iar câinele să devină un executant, care să vină să facă ce vreau eu. Vreau să simt că am încredere în el, că are încredere în mine.”

Vlad Vancia este biolog şi înainte să lucreze cu animalele de companie a făcut terapie cu cele de la grădina zoologică.

Vlad Vancia, psiholog de animale: „Oamenii, pentru că nu ştiu că se pot schimba, de multe ori se limitează. Zic câinele meu e agresiv, nu am ce să îi fac, îl pun în lanţ. Sau e agresiv şi îl dau. E foarte uşor să îi dai. Avem mentalitatea asta că animalele nu prea gândesc, n-au emoţii, nu simt.”

Tânărul este căutat de tot mai multi stăpâni care au acasă o pisică sau un cîine cu probleme de comportament. Face terapie inclusiv online. Unul din „pacienţi” este Rudy, un câţel adoptat de la adăpostul public de un cuplu stabilit în Polonia.

Maia, stăpâna lui Rudy: „În fiecare săptămână apare ceva nou. Momentan ne confruntăm cu agresivitate faţă de alţi câini. A fost găsit pe stradă lovit de maşină, deci nu ştim exact ce background are, cât a stat pe stradă, cum a fost tratat. Ne dă teme acasă, articole de citit. Se văd progresele, cu siguranţă!”

Ședințele de terapie durează între o oră și două ore, iar prețul porneşte de la 50 de lei.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

22 iulie – Ziua Mondială a Creierului

Ioana Oprean

Publicat

în

22 iulie – Ziua Mondială a Creierului Ziua Mondială a Creierului se celebrează la nivel internațional la 22 iulie, această zi fiind sărbătorită prima dată în 2014.   Potrivit site-ului www.wfneurology.org/world-brain-day-2016, Federația Mondială de Neurologie (WFN), inițiatorul acestui eveniment, atrage atenția asupra importanței pe care o au sănătatea creierului și prevenirea afecțiunilor neurologice și dedică ediția […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie

Ioana Oprean

Publicat

în

De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie Clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume în fiecare zi, la ora 12.00. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

22 iulie 1946: A fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)

Ioana Oprean

Publicat

în

22 iulie 1946: A fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Pe 22 iulie 1946 a fost creată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), instituţie specializată a Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva; funcţionează, efectiv, de la 7 aprilie 1948 (România este membru al OMS din 1948). OMS „Organizația Mondială a Sănătății” (sau WHO – acronimul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea