Ultima fiță: Să duci câinele la psiholog. Cât costă o consultație pentru patruped

Și animalele, nu doar oamenii pot suferi de fobii, anxietăţi sau depresii. Pentru a le ajuta, un tânăr biolog din Cluj, specializat în psihologia şi comportamentul animalelor, face terapie cu necuvântătoarele. Iar rezultatele nu întârzie să apară.

Mylo este un Teckel de trei ani, care se teme de aspirator. Pentru a-şi depăşi frica, stapânii l-au adus la psiholog.

ELIT

Roxana Bot, proprietar: „Mylo a fugit pe scări. Este locul lui de refugiu şi am avut cred la un moment dat şi o jumătate de zi în care nu a vrut să coboare.”

Rezultatele au început să apară încă de la primele şedinţe de terapie.

Răzvan Voica, proprietar: „Am lucrat de cam de opt ori în intervalul ăsta şi aţi văzut progresul. Deci astăzi a stat la o distanţă relativ mică de el. Simţeam că nu vreau chestia aia de dresaj, de a fi un stăpân, iar câinele să devină un executant, care să vină să facă ce vreau eu. Vreau să simt că am încredere în el, că are încredere în mine.”

Vlad Vancia este biolog şi înainte să lucreze cu animalele de companie a făcut terapie cu cele de la grădina zoologică.

Vlad Vancia, psiholog de animale: „Oamenii, pentru că nu ştiu că se pot schimba, de multe ori se limitează. Zic câinele meu e agresiv, nu am ce să îi fac, îl pun în lanţ. Sau e agresiv şi îl dau. E foarte uşor să îi dai. Avem mentalitatea asta că animalele nu prea gândesc, n-au emoţii, nu simt.”

Tânărul este căutat de tot mai multi stăpâni care au acasă o pisică sau un cîine cu probleme de comportament. Face terapie inclusiv online. Unul din „pacienţi” este Rudy, un câţel adoptat de la adăpostul public de un cuplu stabilit în Polonia.

Maia, stăpâna lui Rudy: „În fiecare săptămână apare ceva nou. Momentan ne confruntăm cu agresivitate faţă de alţi câini. A fost găsit pe stradă lovit de maşină, deci nu ştim exact ce background are, cât a stat pe stradă, cum a fost tratat. Ne dă teme acasă, articole de citit. Se văd progresele, cu siguranţă!”

Ședințele de terapie durează între o oră și două ore, iar prețul porneşte de la 50 de lei.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...